Μέσα στην εβδομάδα είναι να ξεκαθαρίσει το θέμα του πανελλήνιου διαγωνισμού και το αν τελικά προχωρήσει η πρόταση του Καρναβαλικού Οργανισμού για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία που ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Οι δύο ζώσεις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Καρναβαλικού Οργανισμού που ήταν να γίνουν την περασμένη Δευτέρα και την Τετάρτη δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά και το όλο θέμα πήρε αναβολή.

Πάντως, σύμφωνα με κύκλους του Καρναβαλικού Οργανισμού δεν υπάρχει κανένα θέμα παραγκωνισμού του Καρναβαλικού Συνεργείου, είτε προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις μακέτες, είτε όχι.

Το όλο ζήτημα αφορά, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους την καλύτερη προετοιμασία και την βελτίωση του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, καθώς το νέο έτος θα γίνει κανονικά με παρελάσεις και άρματα.

Άλλωστε το Καρναβαλικό Συνεργείο θα έχει αρκετή δουλειά αφού θα υπάρξει νέα παραγωγή μπαστάκων και καρναβαλικών κατασκευών, με στόχο ο διάκοσμος να μπει φέτος αρκετά πιο νωρίς από την καρναβαλική περίοδο, με τη δουλειά των τεχνιτών να αναδεικνύει το καρναβαλικό πνεύμα και την καρναβαλική τέχνη σε όλη την Πάτρα.