Μεγάλη κινητικότητα υπήρξε σε όλα τα παραθεριστικά θέρετρα της Αχαΐας, της Ηλείας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Παρά τις προβλέψεις για τον καιρό και την Genesis, δεν υπήρξαν ακυρώσεις στις κρατήσεις που είχαν προηγηθεί σε καταλύματα της Ναυπάκτου, της Αιγιαλείας και της Κουρούτας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένας πανζουρλισμός από το Σάββατο και μετά από εκδρομείς του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος.

Αρκετός κόσμος απέδρασε από την Αθήνα δείχνοντας για ακόμα μία φορά μια προτίμηση στην ανατολική Αιγιαλεία, στην Ακράτα και στην Αιγείρα, ενώ μεγάλη κινητικότητα είχαν η Άκολη, ο Λόγγος και τα Σελιανίτικα.

Οι Πατρινοί επέλεξαν να πάνε για το τριήμερο στα παράκτια μέρη της Ναυπακτίας και της Φωκίδας, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέβηκαν προς Ηλεία μεριά, στην Κουρούτα, στο Βαρθολoμιό, στην Κυλλήνη, αλλά και στη Ζαχάρω.

Εξάλλου, αρκετός κόσμος που έμεινε στην Πάτρα και δεν προχώρησε σε κρατήσεις, επέλεξε τις εξορμήσεις της μίας μέρας στις παραλίες, με την Καλόγρια και το Γιαννισκάρι να συγκεντρώνουν τον περισσότερο όγκο του κόσμου.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένας μικρός χαμός στις παραλίες και στα παραθεριστικά μέρη της περιοχής για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και ο άστατος καιρός δεν αποτέλεσε εμπόδιο, ούτε για τους εκδρομείς, ούτε για τους λουόμενους.