Σταθερά είναι τόσο τα κρούσματα, όσο και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, δεν υπάρχει καμία αύξηση σε νοσηλείες από κορωνοϊό, πέρα από τα άτομα που βρίσκονται στις ΜΕΘ, διασωληνωμένα, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.

Ο αριθμός αυτός είναι συγκεκριμένος, οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα ο ιός να τους χτυπήσει άσχημα και να αρρωστήσουν σοβαρά. Είναι όμως εδώ και μήνες σε αυτή την κατάσταση.

Μειωμένη συνεχίζει να είναι και η προσέλευση των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία, τόσο αυτών που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα, όσο και αυτών πουν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα.

Η συμπτωματολογία είναι ελαφριά και τα περισσότερα από τα κρούσματα προχωρούν σε θεραπεία στο σπίτι τους, μένοντας σε καραντίνα και δεχόμενα συμβουλές από τον γιατρό τους.

Σταθερά σε φθίνουσα πορεία παραμένουν και τα κρούσματα στην Πάτρα και στην Αχαΐα, χωρίς όμως να πέφτουν σε διψήφια νούμερα.

Εικάζεται όμως ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ίσως να είναι μεγαλύτερος αφού η υποχρεωτικότητα των rapid τεστ έχει σταματήσει και οι δειγματοτοληπτικοί έλεγχοι έχουν μειωθεί αισθητά.  

Πάντως, συμπερασματικά οι ιός βρίσκεται σε φάση εξασθένισης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν παραμένει επικίνδυνος και ότι δεν θα πρέπει να διατηρήσουμε τα ατομικά μέτρα προστασίας.