Ήταν κάτι διαφορετικό που σίγουρα κέντρισε το ενδιαφέρον. Ο λόγος για την  εικαστική performance  «elos, συνήχηση ακραίου ήχου και εκφώνησης εγγράφων»

Στην ανάγνωση ήταν ο εμπνευστής του event ο εικαστικός Γιάννης Παπαδόπουλος και στο μπάσο Billy Courier.  Η εκδήλωση έγινε σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στο χώρο του πρώην κολυμβητηρίου Αγυιάς και είχε έναν συμβολικό, όσο και ουσιαστικό ρόλο ως χώρος απόρριψης υλικών σπασμένων υποδομών.

Η επιλογή του συγκεκριμένου ήχου, υπενθυμίζει μια σκηνή ακραίας μουσικής στην Πάτρα, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, των κλειστών εργοστασίων και των δυσοίωνων προοπτικών.

Το ενδιαφέρον του εικαστικού, διδάσκοντα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Εργαστήριο Έρευνας Τέχνης στον Δήμο Χώρο για το Έλος της Αγυιάς δεν είναι νέο, καθώς ήδη τον περασμένο Μάρτιο είχε πραγματοποιήσει ατομική έκθεση στο Wiels, τον πιο σημαντικό χώρο για τη σύγχρονη τέχνη στις Βρυξέλλες με το ίδιο θέμα.

Η performance «Elos συνήχηση ακραίου ήχου και εκφώνησης δημοσίων εγγράφων» ενδεχομένως να συνεισφέρει όπως σημειώνει και ο ίδιος σε μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξει στην πόλη για την τέχνη σε δημόσιο χώρο.