Ο χώρος της «Ιχθυόσκαλας», όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής  με θέμα «1922-2022,πρόσφυγες», το οποίο είναι αφιερωμένο στον γλύπτη Διονύση Γερολυμάτο, για 3η εβδομάδα έχει μετατραπεί  σε «κύτταρο» ενημέρωσης και διαδραστικής εκπαίδευσης.

Μαθητές από σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, συλλόγους, σωματεία και δομές επισκέπτονται καθημερινά το χώρο και έρχονται σε επαφή με την γλυπτική τέχνη. Οι μαθητές του 19ου Δημοτικού σχολείου της Πάτρας, μαθητές από τα τμήματα του εικαστικού εργαστηρίου και μέλη του Δημόσιου ΙΕΚ Πάτρας παρακολούθησαν από κοντά σε πραγματικό χρόνο πώς ένας μαρμάρινος όγκος σταδιακά μεταμορφώνεται σε έργο τέχνης, θέτοντας συγχρόνως ερωτήματα στους καλλιτέχνες.

 Παράλληλα εκατοντάδες είναι οι πολίτες  οι οποίοι μεμονωμένα επισκέπτονται καθημερινά την «Ιχθυόσκαλα» για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συμποσίου.

Το πρόγραμμα των ομαδικών επισκέψεων συνεχίζεται και την προσεχή εβδομάδα με επίσκεψη μαθητών από τμήματα του εικαστικού εργαστηρίου και πολυμελούς ομάδας εικαστικών, μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Ταυτόχρονα με το πρόγραμμα επισκέψεων συνεχίζονται και οι εκδηλώσεις του Πολυθεματικού Φεστιβάλ. Το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουνίου (21.30), που είναι μια βραδιά πανσελήνου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Άννη Ονουφρίου και τον Σταύρο Ναθαναήλ με τίτλο « Αλησμονώ και χαίρομαι, θυμάμαι και λυπούμαι…».

Θα ακουστούν τραγούδια που αναδεικνύουν την πολυπολιτισμικότητα των χαμένων πατρίδων που ήρθε και  εμπλούτισε την Ελλαδική, με την «ώσμωση» ανάμεσα στις δύο επιρροές να «γεννά» θαύματα.

Συντελεστές: Άννη Ονουφρίου – τραγούδι

Αλέξης Χατζηαποστόλου – λαούτο , μπουζούκι , κιθάρα , φωνή

Σοφία Καμαγιάννη – πιάνο, φωνή, καλλιτεχνική επιμέλεια

Φιλοξενούμενος ο Σταύρος Ναθαναήλ- τραγούδι