Συστατικά

2 κιλά ροδάκινα (όσο πιο ώριμα τόσο το καλύτερο)
1 φλιτζάνι λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
4 κ. σ. χυμό λεμονιού
4-5 κ. σ. λικέρ ροδάκινο

Τρόπος Μαγειρέματος

Πλένεις καλά τα ροδάκινα, τα καθαρίζεις και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια
Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό ρίχνεις τη ζάχαρη και την αφήνεις να βράσει για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας. Όταν πλέον γίνει σιρόπι την βγάζεις από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
Ρίχνεις στο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και το λικέρ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πολτός
Αδειάζεις τον πολτό σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζεις στην κατάψυξη για 2-3 ώρες
Σερβίρεις σε μπολ και στολίζεις με φύλλα μέντας

Πηγή: tlife.gr