Συστατικά

1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες και φιλεταρισμένες
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
1/2 κ.γ. ρίγανη
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 ποτήρι λευκό, ξηρό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Κόβεις τις ντομμάτες σε μικρούς κύβους
Τις βάζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το μπούκοβο το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύεις καλά
Σε ένα ταψί ή γυάλινο σκεύος ρίχνεις το μισό μείγμα με τις ντομάτες και στρώνεις τις σαρδέλες τη μία δίπλα στην άλλη
Ρίχνεις από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα
Βάζεις το ταψί στο φούρνο και ψήνεις τις σαρδέλες στους 180οC για περίπου μισή ώρα
Σερβίρεις με πράσινη σαλάτα ή βλήτα

Πηγή: tlife.gr