«Ρουτίνα» είναι τα επεισόδια και οι παραβατικές συμπεριφορές για αρκετές γειτονιές που βρίσκονται στη συνοικία των Ζαρουχλείκων.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί το εξής φαινόμενο: Διάφορα σπίτια και διαμερίσματα έχουν εκμισθωθεί από οικογένειες Ρομά ή τσιγγάνων οι οποίες προέρχονται από διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Οι οικογένειες αυτές βρίσκουν τους τρόπους και πληρώνουν κανονικά το ενοίκιο τους, όμως, αυτό που έχει δημιουργήσει προβλήματα στη συμβίωση με τους γείτονες τους, είναι η γενικότερη συμπεριφορά που έχουν.

Όχι όλοι, αλλά αρκετοί από αυτούς. Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι που διαμένουν κοντά σε διαμερίσματα ή σπίτια που έχουν εκμισθωθεί από τις οικογένειες αυτές, στα σπίτια αυτά μπαινοβγαίνουν αρκετά άτομα και οι συγκεντρώσεις είναι συχνές.

Το ίδιο συχνά είναι τα γλέντια που κάνουν κάθε τόσο, ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες ή και μετά τα μεσάνυχτα. Ορισμένα από τα γλέντια αυτά μετατρέπονται αρκετές φορές σε επεισόδια μεταξύ τους, ενώ αυτό που φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους γείτονες τους είναι ότι δεν δέχονται εύκολα παρατηρήσεις.

Οι... διερχόμενοι και οι παρερχόμενοι

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους της περιοχής, κάποιοι από τους πολλούς "διερχόμενους" των σπιτιών αυτών, επιδεικνύουν φεύγοντας από εκεί παραβατικές συμπεριφορές που φτάνουν ακόμα και στις κλοπές.

Η ουσία είναι ότι ένα αριθμός σημαντικός που πριν από μερικά χρόνια ζούσε στην συνοικία των Προσφυγικών ή της Αγίας Τριάδας έχει εγκατασταθεί πλέον στα Ζαρουχλέικα, σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και στα στενάκια της συνοικίας.

Άλλωστε, οι περισσότερες καταγγελίες που φτάνουν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, για επεισόδια ή παραβατικές συμπεριφορές ομάδων Ρομά, έχουν να κάνουν πλέον κυρίως με τη συγκεκριμένη συνοικία.