Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού έδωσε συνέντευξη η Ελένη Φίλιππα. Η ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για τη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης».

«Κωνσταντίνου και Ελένης» μια σειρά-σταθμός στην καριέρα σας, η οποία γυρίστηκε πριν από 22 χρόνια, ωστόσο την βλέπουμε ακόμα και σημερινά καθημερινά. Πώς νιώθετε που αποτελέσατε μέρος της και πώς νιώθετε όταν σας βλέπετε τόσα χρόνια μετά;

Αρχικά θέλω να σου πω ότι δεν βλέπω το «Κωνσταντίνου και Ελένης», γιατί κάτι με πιάνει. Δεν έχει νόημα να κάτσω να δω τον εαυτό μου πριν από τόσα χρόνια. Όσο για το ότι ήμουν μέρος αυτής της σειράς, αισθάνομαι ωραία παρόλο που δεν γνώριζα ότι θα γίνει τόσο μεγάλη επιτυχία. Αυτό είναι μεγάλη ευλογία. Είναι μια σειρά φαινόμενο και είχα τη μεγάλη τύχη να ανήκω στο cast της.

Παίξατε και σε αλλά επιτυχημένα σίριαλ εκείνη την εποχή. Σας εξασφάλισε οικονομικά η τηλεόραση;

Δεν ήμουν ποτέ από τους ηθοποιούς που έπαιρναν πολλά λεφτά. Οι πρωταγωνιστές από ό,τι ξέρω παίρνανε πάρα πολύ καλά λεφτά, αλλά εμείς οι υπόλοιποι πληρωνόμασταν πολύ συμπαθητικά. Επειδή έχω χρόνια να κάνω σίριαλ, αυτά που ακούω ότι παίρνουν τώρα, είναι σαφώς πολύ χαμηλότερα. Εγώ χάρη στα σίριαλ πήρα αυτοκίνητο, καθώς στο θέατρο δεν μπορείς να βγάλεις πολλά λεφτά.

Γιατί έχουμε καιρό να σας δούμε τηλεοπτικά; Ήταν δική σας επιλογή;

Δεν ήταν ακριβώς επιλογή μου, με την έννοια ότι δεν είναι ότι μου έκαναν προτάσεις και είπα όχι. Ωστόσο για να σου πω την αλήθεια, κάποιες στιγμές απορώ πώς δουλεύω ακόμα, γιατί δεν κάνω απολύτως τίποτα, ούτε τα βασικά. Δεν είμαι καθόλου καλή στις δημόσιες σχέσεις ή στο να χτυπήσω πόρτες. Υπό αυτή την έννοια, νομίζω ότι είναι και δικό μου σφάλμα.

Έκανα όπως είπες και κάποια άλλα σίριαλ, αλλά το «Κωνσταντίνου και Ελένης» έριξε το πέπλο του πάνω σε ό,τι άλλο είχα κάνει. Φέτος είχα τη μεγάλη τύχη να παίξω στη σειρά της ΕΡΤ «Αγάπη παράνομη» και αισθάνομαι πολύ τυχερή, γιατί ξέρω ότι αυτή είναι μια σειρά που θα μείνει σαν σημείο αναφοράς.