Κολυμπήστε άφοβα στις παραλίες της Αχαΐας.

Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα που εξάγεται μέσα από τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων που γίνονται από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών που σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχει αναλάβει αυτό το έργο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνο του Εργαστηρίου, Απόστολο Βανταράκη, τα δείγματα που έχουν παρθεί μέχρι ώρας από τις παραλίες που εκτείνονται από τον Ψαθόπυργο έως και την Καλόγρια δείχνουν ότι τα νερά σε όλη αυτή την παράκτια γραμμή είναι κατάλληλα για κολύμπι.

Ακόμα βέβαια οι επίσημες μετρήσεις δεν έχουν αναρτηθεί αφού οι έλεγχοι δεν έχουν πλήρως ολοκληρωθεί (έχουν γίνει δύο μετρήσεις σχεδόν σε όλες αυτές τις παραλίες και χρειάζεται και μία τρίτη για ολοκληρωμένα επιστημονικά συμπεράσματα), όμως τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι και αυτό το καλοκαίρι οι λουόμενοι μπορούν να απολαμβάνουν άφοβα το μπάνιο τους στις θάλασσες της περιοχής.

Τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών θα αναρτηθούν όταν ολοκληρωθεί και η τρίτη μέτρηση, στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και όχι από το Εργαστήριο.

Το Εργαστήριο, πέρα από τις παραλίες της Αχαΐας, έχει προχωρήσει σε αντίστοιχους ελέγχους και για τις παραλίες της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, των άλλων δύο περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Κι σε αυτές τις θαλάσσιες περιοχές τα αποτελέσματα των ελέγχων μέχρι ώρας είναι αντίστοιχα με αυτά της Αχαΐας, όμως οι μετρήσεις δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Συνολικά το Εργαστήριο μελετάει δείγματα από περισσότερες από 30 παραλίες της επικράτειας της Περιφέρειας.