Μετά από δυο χρόνια ανεπιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας, φαίνονται πλέον ξεκάθαρα τα μεγάλα κενά που άφησε πίσω της η μονόπλευρη πολιτική υγείας της κυβέρνησης, η οποία έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία της χώρας σε ιδρύματα μιας και μοναδικής ασθένειας, συγκεντρώνοντας υπηρεσίες, πόρους και υγειονομικό προσωπικό στο «κυνήγι» του covid-19.
Σήμερα, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών έχει οδηγηθεί σε πλήρη απαξίωση λόγω υποστελέχωσης. Πρόκειται για το μοναδικό νοσοκομείο παίδων σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος για τους μικρούς ασθενείς, από τα Ιωάννινα και τα Ιόνια Νησιά έως την Καλαμάτα, να χρειαστούν διακομιδή σε νοσοκομείο των Αθηνών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κίνδυνο της υγείας των παιδιών μας και σε άσκοπη σπατάλη πόρων του ελληνικού Λαού.

Σε αυτήν τη θλιβερή πραγματικότητα, η ευθύνη είναι αποκλειστικά στην κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, έχουμε τον συνδυασμό:
1) του ανεπαρκούς σχεδιασμού αντικατάστασης των συνταξιοδοτήσεων του προσωπικού, 2) της ανεξήγητης αδιαφορίας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και, τέλος, 3) της εμμονής της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Υπουργού Υγείας κ.Πλεύρη να κρατά εκδικητικά ακόμα και τώρα παροπλισμένους 7.500 υγειονομικούς υπαλλήλους σε αναστολή, οι οποίοι αποτελούν τη μόνη άμεση και δίκαιη λύση για ανακούφιση των υποστελεχωμένων δομών υγείας.
Η ελλειπής απάντηση της κυβέρνησης στα τεράστια παραπάνω προβλήματα, με την πρόσφατη προκήρυξη δύο μόλις θέσεων, εκφράζει λογική «σιωπήστε και βλέπουμε».

Η κυβέρνηση έχει αφαιρέσει από τον εαυτό της το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι νοιάζεται για την υγεία των συμπατριωτών μας. Σήμερα, θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση την υγεία και των παιδιών μας. Για τη «ΝΙΚΗ», η υγεία των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Πριν ανοίξει η όρεξη για ιδιωτικοποιήσεις τόσο ευαίσθητων χώρων, όπως το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ» απαιτεί:

• Την άμεση επιστροφή των εμπείρων υγειονομικών υπαλλήλων που με άδικο και παράνομο τρόπο τέθηκαν σε αναστολή, ώστε άμεσα για να ανακουφιστεί το σύστημα.
Ακόμη και οι αρχικοί λόγοι, τους οποίους επικαλέσθηκε η κυβέρνηση για την αναστολή των υγειονομικών, έπαψαν προ πολλού να υφίστανται.
• Την άμεση επίλυση των προβλημάτων του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου, με ταυτόχρονη επείγουσα προκήρυξη, των προβλεπομένων από τον οργανισμό θέσεων, μόνιμου προσωπικού.
• Τη στελέχωση του νοσοκομείου με τον απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του αριθμό, μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.