Big Blue Dot

Contemporary Ceramics with a view of Keros

Installation and Exhibition

Εγκαίνια
11 Ιουνίου 2022, ώρα 19:00

Διάρκεια
Καλοκαίρι 2022

Άνω Κουφονήσι

Η μυστηριώδης και μυστηριακή νήσος ΚΕΡΟΣ: το λίκνο του κυκλαδικού πολιτισμού.

Στα βήματα μιας εξελιγμένης κυκλαδικής κοινωνίας που, 4.500 χρόνια πριν, ταξιδεύει, εφαρμόζει προχωρημένες τεχνικές γνώσεις και υιοθετεί σύνθετες τελετουργικές πρακτικές.

Ο σημερινός επισκέπτης στο Άνω Κουφονήσι έχει τη μοναδική ευκαιρία να «συνομιλήσει» με δυο αρχαιολογικές ανακαλύψεις που χρονολογούνται στην 3η χιλιετία π.Χ.: το ακατοίκητο σήμερα νησί της Κέρου μαζί με το γειτονικό Δασκαλιό που κάποτε ήταν ενωμένο με την Κέρο. Φαίνεται πως αυτός ο τόπος ήταν κάποτε, τηρουμένων των αναλογιών, ένα προϊστορικό αιγαιοπελαγίτικο «προσκύνημα», με μεγάλη θρησκευτική αλλά και στρατηγική σημασία, όντας σπουδαίος εμπορικός αλλά και συγκοινωνιακός κόμβος.

Αυτές οι λειτουργίες και οι πρακτικές συναντώνται στην ανοιχτή έκθεση σύγχρονης κεραμικής του project Big Blue Dot - Contemporary Ceramics with a view of Keros - Installation and Exhibition στο Άνω Κουφονήσι, που διοργανώνει η γκαλερί Sealed Earth Ceramic Art Studio and Gallery.

Τα έργα που δημιουργήθηκαν - αγγεία, γλυπτά, street art - παρουσιάζονται σε μια υπαίθρια έκθεση κατά μήκος της ακτογραμμής του Άνω Κουφονησίου, με αφετηρία το λιμάνι του νησιού και καταλήγοντας το Πορί. Δημιουργήθηκε ένα καλλιτεχνικό μονοπάτι που προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες στις περιηγήσεις τους να «συναντηθούν» με τα έργα και τα αξιοθέατα του νησιού, ενώ μέσα από QR codes που θα είναι τοποθετημένα, θα μπορούν να μάθουν λεπτομέρειες για τον καλλιτέχνη και το κάθε έργο. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό καθ' όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 19:00, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι του 2022.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες (αλφαβητικά):
Νίκος Αθανασόπουλος, Γιώργος Βαβάτσης, Λεώνη Γιαγδζόγλου, Μάρα Δεσύπρη, Γιάννης Ζώης, Andrew Hazewinkel, Λουκία Θωμοπούλου, Χαρούλα Κοροπούλη, Νάσια Παυλίδου, Άννυ Ρίγα, Σωτήρης Φωκέας, Ηλίας Χριστόπουλος

Επιμελητής έκθεσης: Νίκος Υφαντής

Πληροφορίες

Big Blue Dot
Contemporary Ceramics with a view of Keros
Installation and Exhibition
Άνω Κουφονήσι

Εγκαίνια
11 Ιουνίου 2022, ώρα 19:00

Διάρκεια
Καλοκαίρι 2022

Είσοδος ελεύθερη