Ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, «ξενάγησαν» τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη στο χώρο της  «Ιχθυόσκαλας», όπου για 3η κατά σειρά εβδομάδα πραγματοποιούνται οι εργασίες του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής με θέμα «1922- 2022, πρόσφυγες», το οποίο είναι αφιερωμένο στον γλύπτη Διονύση Γερολυμάτο.

Ο κ. Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας  Χαράλαμπο Μπονάνο, τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ανδρέα φίλια και τον αντιπεριφερειάρχη Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τάκη Παπαδόπουλο, ενημερώθηκε από του καλλιτέχνες για τα δέκα γλυπτά που κατασκευάζουν και τα οποία με την ολοκλήρωση των εργασιών του συμποσίου θα μείνουν στην πόλη. Στην ξενάγηση παραβρέθηκε  ο γλύπτης – ζωγράφος μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ), Χρήστος Λάμπρου.

*Η είσοδος για το κοινό στο συμπόσιο και τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.  Οι εργασίες του συμποσίου πραγματοποιούνται καθημερινά και Σαββατοκύριακα: 09.00 – 14.00 & 17.00 – 20.00.

Στο πλαίσιο και του ενημερωτικού – εκπαιδευτικού χαρακτήρα που έχει το συμπόσιο, υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης ομαδικών ξεναγήσεων σε σχολεία, συλλόγους, σωματεία και φορείς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο 2610-390-935 (10.00-14.00) και στο email: [email protected]