Στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων, στην πλαζ της Αγυιάς, ξεκίνησε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου -και συνεχίζεται μέχρι και την Πέμπτη 9 του μήνα- η Εκπαιδευτική Ενότητα Δράσεων στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος – «Δες το Σφαιρικά».

Την πρώτη μέρα των δράσεων, 73 μαθητές και μαθήτριες του 20ου και του 48ου Δημοτικού Σχολείου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προγράμματα συνδυασμένα με τη φύση μέσα από τα οποία γνώρισαν την αξία του περιβάλλοντος, της ανακύκλωσης και άλλων, με όχημα τη βιωματική εκπαίδευση.

Αντίστοιχα, την Τρίτη 7 Ιουνίου, 90 μαθητές και μαθήτριες από το 8ο Νηπιαγωγείο, το 38ο Νηπιαγωγείο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, ακολούθησαν το ίδιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Οι φορείς που συμμετείχαν τις δύο αυτές ημέρες ήταν: Το ΚΔΑΠ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου (ΚΟΔΗΠ) με τη Νέλλη Ζαμπαντιώτη, το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού με τον Χρήστο Γιαννόπουλο, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου με την Χριστίνα Καρούσου, Κώστα Κωνσταντακόπουλο, Μπαουστάνου Βασιλική, Τρομπούκη Ελένη και Μυρσίνη Ζούρου, το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Αχαΐας με εκπρόσωπο τη Λίνα Πασχαλίδου, ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών με την υποστήριξη του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Πατρέων, και τέλος, το Τμήμα Γεωλογία Πανεπιστημίου Πατρών με τον Σταύρο Καλαϊτζιδη και την ομάδα φοιτητών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτόρων), UPatras S.E.G. Από το Τμήμα Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει και η Ελένη Ζαγγανά με ομάδα φοιτητών της.

Παρόντες στις πρώτες μέρες δράσης ήταν ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Ασπράγκαθος, ο Βοηθός Δημάρχου, Γιώργος Μαγιάκης, και η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ελένη Αντωνακοπούλου.