Ποια είναι τα σημαντικότερα λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ σε κάθε χαρακτηριστικό και πώς θα τα αποφύγουμε. Ας δούμε παρακάτω τι μας προσθέτει χρόνια, τι να αποφύγουμε και πώς θα διορθώσουμε τις λάθος κινήσεις ανά χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει το vita.

# Βάση

Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι η καθημερινή εφαρμογή του ταλαιπωρεί την επιδερμίδα. Κι όμως, οι νέες συνθέσεις είτε μέικ απ είτε αντηλιακών με χρώμα, περιέχουν πλέον θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλα πολύτιμα συστατικά που περιποιούνται και προστατεύουν την επιδερμίδα. Αυτό που φθείρει το δέρμα μας είναι ότι δεν κάνουμε σχολαστικό ντεμακιγιάζ καθημερινά.

#Φρύδια

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα βγάζουμε υπερβολικά, γιατί αφενός δεν είναι της μόδας, αφετέρου ενδέχεται να δημιουργηθούν κενά σημεία στο τόξο. Επίσης τα λεπτά φρύδια, κάνουν άτονο το βλέμμα, τα μάτια φαίνονται μικρότερα και η μύτη μεγαλύτερη. Tip: Αν θέλουμε να αλλάξουμε εντελώς το τόξο των φρυδιών, καλύτερα να απευθυνθούμε σε μία ειδικό.

# Μάτια

Αν οι πρώτες ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους, αποφεύγουμε τις ιριδίζουσες σκιές. Το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να τονίζουμε τις ατέλειες, αντί να τις καμουφλάρουμε. Επίσης, προσοχή στο κονσίλερ. Η απόχρωσή του πρέπει να είναι μπεζ και στον τόνο του δέρματος, για να αποφύγουμε τις αφύσικες δυσχρωμίες. Επιπλέον, αν έχουμε ρυτίδες, επιλέγουμε ένα λεπτόρρευστο κονσίλερ για να μην συσσωρεύεται στις πτυχώσεις.
# Ζυγωματικά

Θέλουμε να τονίσουμε το σχήμα του προσώπου μας αποκτώντας ψηλά ζυγωματικά; Εύκολα μπορούμε, αρκεί να αποφύγουμε τις υπερβολές, για να μην καταλήξουμε με «μπαλώματα». Η εφαρμογή του ρουζ (και του make up) πρέπει να γίνεται κοντά σε φυσικό φως. Αρχικά, εντοπίζουμε το σημείο που ενώνονται με τη γραμμή των μαλλιών. Τότε περνάμε ελαφρώς το πινέλο από πάνω με ανοδική φορά. Τέλος, απλώνουμε ένα highlighter ή ένα φωτεινό κονσίλερ στην εξωτερική πλευρά του οστού της κόγχης των ματιών.

#Χείλη

Η κατάλληλη απόχρωση ενός κόκκινου κραγιόν μπορεί να χαρίσει λάμψη στο πρόσωπο με μία κίνηση. Όμως, δε συγχωρεί λάθη. Αν παρόλα αυτά κάνουμε κάποιο λάθος, δεν προσπαθούμε να το σβήσουμε τρίβοντας την περιοχή, αλλά χρησιμοποιούμε κονσίλερ.

# Νύχια

Μήπως αμελούμε να απλώσουμε βάση πριν βάψουμε τα νύχια μας; Ας το ξανασκεφτούμε. Η βάση, εκτός του ότι εξασφαλίζει την άψογη εφαρμογή του βερνικιού, προστατεύει τα νύχια από τις χρωστικές ουσίες που διεισδύουν στην πορώδη επιφάνειά του. Η βάση είναι απαραίτητη, ιδίως αν είμαστε φαν των σκούρων βερνικιών που έχουν περισσότερες χρωστικές.