Έναν «ψεύτικο» έρανο που δήθεν θα βοηθούσε την Άμπερ Χερντ να συγκεντρώσει 1 εκατ. δολάρια για να πληρώσει την αποζημίωση στον Τζόνι Ντεπ, εντόπισε η πλατφόρμα GoFundMe.

Πρόκειται για έναν διάσημο ιστότοπο, στον οποίο οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν διαδικτυακούς εράνους.

Μία γυναίκα που χρησιμοποίησε το όνομα Κίμπερλι Μουρ έφτιαξε έναν ψεύτικο έρανο, ισχυριζόμενη πως προσπαθεί να συγκεντρώσει 1 εκατ. δολάρια, προκειμένου να βοηθήσει την ηθοποιό να πληρώσει μέρος της αποζημίωσης που εκδίκασε το δικαστήριο.

Οι ένορκοι δεν θεώρησαν επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία, που προσκόμισε η ηθοποιός στο δικαστήριο, αλλά ούτε και... πείστηκαν από τις «ερμηνείες» της στο εδώλιο. Η απόφασή τους, χαρακτηρίζει «ψευδείς όλους τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ».

Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι η δήλωση της Χερντ σε άρθρο της στην Washington Post ήταν ψευδής, συκοφαντική και έγινε με κακόβουλο τρόπο. Υπέρ του ηθοποιού επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων. Η Χερντ κέρδισε μία από τις αντεγκλήσεις της εναντίον του Ντεπ, για σχόλια του δικηγόρου του στην Daily Mail και υπέρ της επιδικάστηκε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, μετά τις ρυθμίσεις και τη μείωση του ποσού από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βιρτζίνια, η ηθοποιός καλείται να πληρώσει 8 εκατ. δολάρια.

H Κίμπερλι Μουρ υποστήριζε πως έχει έρθει σε επαφή με τη νομική ομάδα της Άμπερ Χερντ και υποσχέθηκε πως η ηθοποιός θα έχει άμεση πρόσβαση στα χρήματα που θα συγκεντρωθούν.

«Πιστεύω ότι η Άμπερ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προστάτευσαν τον κακοποιητή. Η απόφαση του Δικαστηρίου μειώνει την αξία της. Είναι τόσο λυπηρό που δεν κατάφερε να ξεφύγει από την κακοποίηση. Η απόφαση προωθεί αυτήν την κακοποίηση. Εάν μπορείτε, βοηθήστε την», έγραφε η γυναίκα στην περιγραφή του εράνου.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του GoFundMe αναφέρει στο ΤΜΖ ότι κατάφεραν να εντοπίσουν το προφίλ της, πριν προλάβει να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όπως διαπιστώθηκε, ούτε η Άμπερ Χερντ, ούτε η νομική της ομάδα είχαν πρόσβαση σε αυτή τη σελίδα. Έτσι, το προφίλ έκλεισε και ο έρανος τερματίστηκε.

Ο ίδιος εκπρόσωπος αναφέρει πως σίγουρα υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες σελίδες. Για τον λόγο αυτό, θα ξεκινήσει έρευνα μέσα στον ιστότοπο, προκειμένου να σβηστούν τέτοιοι λογαριασμοί.