Tο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης λειτουργεί από το 1993 παρέχοντας δυνατότητες και ευκαιρίες σε παιδιά και εφήβους στον ελεύθερο χρόνο τους για την διεύρυνση των οριζόντων τους. Στο μεσοδιάστημα της φετινής σχολικής χρονιάς 2022, δημιουργήθηκε μία προοπτική με την εμπλοκή μαθητών σχολείου της Πάτρας, σε μία διαδικτυακή σύνδεση εκπαιδευτικών και μαθητών από σχολεία της Λιθουανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Φινλανδίας και της Ελλάδας στο πλαίσιο του INEPS (INTERNATIONAL NETWORK OF PRODUCTIVE LEARNING PROJECTS) στο οποίο η ΠΡΟΤΑΣΗ έχει μία στενή συνεργασία εδώ και πολλά χρόνια.
Αυτή η διαδικασία έφερε την ιδέα να δημιουργήσουμε εκ νέου, μετά την πανδημία , μία ομάδα εφήβων ( από 14-18 ετών) που συντονίζουν ο Νίκος Γκοντζής και η Αγγελική Πασσά εκπαιδευτικοί και έμπειροι συντονιστές ομάδων εφήβων.
Στόχος μακροπρόθεσμος είναι η σύνδεσή τους με τους μαθητές του INEPS και μελλοντική προοπτική και κίνητρο (μέσα από προγράμματα που θα διεκδικήσουμε) να ταξιδέψουν στις χώρες που συνεργαζόμαστε και να μυηθούν σε έννοιες όπως αποδοχή διαφορετικότητας, πρόληψη εξαρτήσεων, απόκτηση δεξιοτήτων.
Ο άμεσος στόχος είναι να λειτουργούμε μία φορά την εβδομάδα με ασκήσεις και δεξιότητες επικοινωνίας, δεσίματος ομάδας, συζήτηση σε θέματα που τους αφορούν και σιγά σιγά την δημιουργία έργου πάνω στα ενδιαφέροντά τους.
Συναντήσεις

Η 2η συνάντηση θα γίνει Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 και ώρα 6.μ.μ-7.30 στο ΚΔΑ (Σαρανταπόρου 20 ) Δήλωση συμμετοχής κι περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6944296843.