Την Τετάρτη 1 Ιουνίου ξεκίνησε η εφαρμογή ενός προγράμματος Αγωγής Υγείας, στους οπλίτες και στους μόνιμους στρατιωτικούς υπαλλήλους του ΚΕΤΧ κατόπιν πρωτοβουλίας της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΚΕΤΧ Πατρών.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος θα αναπτυχθούν ενημερωτικές δράσεις που άπτονται της ατομικής σωματικής φροντίδας, της σεξουαλικής υγιεινής και συμπεριφοράς, της αποφυγής της ψυχικής εξάρτησης από ουσίες κτλ. Μεταξύ αυτών έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν δύο σημαντικές ενημερώσεις που αφορούν:

1)η πρώτη (Δευτέρα 6 Ιουνίου) την έκθεση στον ήλιο και την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, όπως επίσης και τις συνέπειες που προκαλούνται από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, σε ώρες ακατάλληλες. Θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια της εξειδικευμένης δερματολόγου στην ογκολογία και συνεργάτιδα της Δερματολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Π. κ. Χρύσας Οικονόμου.

2) και η δεύτερη (Δευτέρα 20 Ιουνίου) για την αποφυγή του καπνίσματος και όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η πρωτοβουλία για την ενημέρωση περί του μελανώματος λήφθηκε με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και τον μήνα Μάιο, που είναι ο μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος. Η ενημέρωση κατά του καπνίσματος θα γίνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος. Υπεύθυνες για την ενημέρωση αυτή είναι οι επισκέπτριες υγείας που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Κ.Υ. Νοτίου Τομέα) και στο Παιδιατρικό Γενικό Νοσοκομείο «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» Πατρών.

Είναι ωφέλιμο άτομα νεαρής ηλικίας, όπως είναι οι οπλίτες του στρατού να ενημερώνονται για ζητήματα Δημόσιας Υγείας και να αποκτούν γνώσεις γύρω από την πρόληψη σοβαρών και χρονίων νοσημάτων. Έτσι κερδίζουν σε βάθος χρόνου επενδύοντας στην ατομική τους υγεία, διαμορφώνοντας συλλογική υγειονομική συνείδηση.