Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον δρόμο του Αγίου Βασιλείου - Ακταίου μετά από τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον Δήμο Πατρέων.

Ο δρόμος είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία του περασμένου Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα σε ορισμένα σημεία του να ήταν αδιάβατος. Τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας προχώρησαν στην αποκατάσταση των ζημιών και στη συνέχεια στην εκ νέου ασφαλτόστρωση του δρόμου.

Παράλληλα οι εργασίες προχώρησαν και στην δυτική πλευρά της παραλιακής ζώνης του Ρίου, όπου και εκεί υπήρχαν αρκετά προβλήματα στον παραλιακό δρόμο, στην οδό Ποσειδώνος που ήταν και αυτή σε ορισμένα σημεία αδιάβατη (κοντά στο Porto Rio). 

Οπότε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι εργασίες από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης ολοκληρώθηκαν σε όλο το κομμάτι της παραλιακής του Ρίου - Άγιος Βασίλειος, ενώ η καλοκαιρινή σεζόν έχει ξεκινήσει. 

Επίσης ο δήμος ετοιμάζεται ήδη να προχωρήσει τις εργασίες στα Αραχωβίτικα όπου και εκεί στον παραλιακό δρόμο αντιμετωπίζεται το ίδιο πρόβλημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει βγει ανάδοχος του έργου και βρισκόμαστε στη διαδικασία έγκρισης από την Αποκεντρωμένη κι αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής τμήματος του δρόμου.    

Όλα αυτά και ενώ είναι να ξεκινήσει κάποια στιγμή το μεγάλο έργο των 14 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά όχι μόνο την αποκατάσταση των ζημιών της παραλιακής του Ρίου – Ακταίου – Αγίου Βασιλείου, αλλά και τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να παύσει το φαινόμενο της διάβρωσης της ακτής.