Από τα δεκάδες έργα υποδομής που είναι να προχωρήσουν και τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης, μόνο ένα δεν έχει μπει ακόμα σε διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού.

Το έργο αυτό αφορά το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο και τη μετατροπή του σε Ψηφιακό Οπτικοακουστικό Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το έργο αυτό είναι στο ΕΣΠΑ και είναι μέσα στους επόμενους μήνες να μπει στο τελικό στάδιο των διαδικασιών για την δημοπράτηση του.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στα υπόλοιπα έργα υποδομής και στις αναπλάσεις που προχωρούν, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις. Ωστόσο, έχουν μπει στο τελικό στάδιο της υλοποίησης τους και το θέμα τους έχει προχωρήσει.

Πιο συγκεκριμένα στα Εργοστάσιο Τέχνης "Θάνος Μικρούτσικος" έχουν πέσει υπογραφές στην σύμβαση με τον ανάδοχο εδώ και πάνω από δυο μήνες. Ωστόσο, οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, ενώ λόγω του έργου που είναι να ξεκινήσει δεν δίνεται καν ο προαύλειος χώρος για εκδηλώσεις.

Εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες μέσα στο καλοκαίρι. Παρόμοια είναι η κατάσταση και για το έργο στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ. Η νέα σύμβαση με τον ανάδοχο έχει υπογραφεί εδώ και πάνω από ένα μήνα όμως οι εργασίες στον χώρο δεν έχουν ξεκινήσει.

Ανάδοχος υπάρχει και στην εργολαβία για την συντήρηση - ανακαίνιση των τεσσάρων ιστορικών σκαλιών της Πάτρας, ούτε εκεί έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, ενώ μένει να δούμε πότε θα ξεκινήσουν για την ανάπλαση της Κάτω Πόλης, αφού οι προσφορές έχουν γίνει και ο διαγωνισμός αναμένεται σε λίγο καιρό να έχει ανάδοχο. 


Τέλος, μια ακόμα ανάπλαση για την οποία έπεσαν οι υπογραφές με τον ανάδοχο αυτό είναι των Ζαρουχλεΐκων.

Οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, αλλά οι εργασίες ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει. Συμπερασματικά, οι διαδικασίες προχωρούν ή ολοκληρώνονται, τις εργασίες όμως ακόμα τις περιμένουμε σε πολλά από τα έργα που ήταν να ξεκινήσουν χθες.

Κάτι που ασφαλώς δεν έχει να κάνει μόνο με τον δήμο Πατρέων, αλλά με την κατάσταση που υπάρχει στον χώρο των δημοσίων έργων και οφείλεται στις προς τα πάνω ανατιμήσεις στα οικοδομικά υλικά του κατασκευαστικού τομέα.