Σε μια ογκώδη πορεία, στη νέα Μανωλάδα, προχώρησαν οι αλλοδαποί εργάτες γης που βρίσκονται στην περιοχή. Με την βοήθεια του ΠΑΜΕ και των εργατικών κέντρων Λεχαινών και Πάτρας, ζήτησαν καλύτερες συνθήκες δουλειάς και καλύτερα μεροκάματα. 

Την ώρα που πολλές χιλιάδες εργατών γης έχουν φύγει από την Ελλάδα από Ιταλία και Ισπανία, καθώς η νομιμοποίηση τους είναι πιο εύκολη, οι αλλοδαποί εργάτες που έχουν απομείνει στην περιοχή, θέτουν μια σειρά εργασιακών ζητημάτων και κατέθεσαν και το σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας στον δήμαρχο της περιοχής, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρουν: 

"Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν μέχρι να δικαιωθούμε! Διεκδικούμε:
-Άδειες παραμονής μακροχρόνιες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα και πολύχρονες καθυστερήσεις. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας.
-Άμεσα να ξεκινήσει πάλι ο εμβολιασμός και να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένο προγραμματισμό. Να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και για άλλες ασθένειες. -Εξασφάλιση σε όλους τους μετανάστες αριθμού ασφάλισης και της απρόσκοπτης, με ευθύνη του κράτους, πρόσβασης και κάλυψής τους σε εξετάσεις, φάρμακα και αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.
-Να δοθεί λύση τώρα για την διαμονή όλων των μεταναστών εργατών γης με βάσει τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο υπουργείο υγείας, μεταναστευτικής πολιτικής και εσωτερικών."