Μέσα στην εβδομάδα κορυφώνεται το λίφτινγκ στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάτρας, με τα συνεργεία του δήμου, έχοντας στο πλευρό τους αυτή τη φορά τους εργαζόμενους του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ που έπιασαν δουλειά από την 1η του μήνα, να ολοκληρώνουν τις παρεμβάσεις τους, έτσι ώστε οι λουόμενοι να απολαύσουν τα μπάνια τους, έχοντας ορισμένες απαραίτητες παροχές.

Ο υδράργυρος άλλωστε ήδη έχει ανέβει και στις κοντινές παραλίες της Πάτρας ο κόσμος ολοένα γίνεται και περισσότερος. Έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπουν στην Πλαζ της Πάτρας αρχικά τα ξύλινα αποδυτήρια, οι ομπρέλες και τα ντους τα οποία είχαν χαλάσει από τον βαρύ χειμώνα που προηγήθηκε.

Ανάλογες εργασίες θα προχωρήσουν και στις Δάφνες, μια ακόμα πολυσύχναστη παραλία που βρίσκεται δίπλα στην Πάτρα, ενώ στη συνέχεια τα συνεργεία του δήμου θα παρέμβουν στις παραλίες του Καστελόκαμπου, του Ρίου και του Ακταίου.

Στόχος των αρμοδίων είναι φέτος να γίνουν παρεμβάσεις και σε άλλες παραλίες δυτικά της Πάτρας, αλλά και βόρεια τους, λίγο πιο απομακρυσμένες, αλλά που ειδικότερα αυτό το καλοκαίρι θα έχουν αρκετό κόσμο.

Έτσι παρεμβάσεις για την εξασφάλιση καλύτερων υπηρεσιών στους λουόμενους θα γίνουν στον Άγιο Βασίλη, στα Αραχωβίτικα, στον Ψαθόπυργο και στην Ροδινή, ενώ στο ίδιο μοτίβο θα προχωρήσουν οι εργασίες και στα δυτικά της Πάτρας, από τα Ροϊτικά έως στα Τσουκαλέικα και τα Καμίνια.


Οι εργασίες αυτές βέβαια έχουν αργήσει όμως το επιχείρημα του δήμου είναι ότι μέχρι τώρα δεν είχε το ανάλογο προσωπικό για να βοηθήσει. Από τη στιγμή που προσλήφθηκαν οι συμβασιούχοι προτεραιότητα είναι οι παρεμβάσεις στις παραλίες.

Άλλωστε, ειδικότερα το φετινό καλοκαίρι με την αύξηση των καυσίμων οι παραλίες αυτές, δίπλα από την Πάτρα, θα γεμίσουν από κόσμο αφού δύσκολα θα πάει κάποιος σε μία πιο μακρινή έξω από τα όρια της επικράτειας του δήμου και έτσι είναι ανάγκη να προσφερθούν στους λουόμενους οι ανάλογες υπηρεσίες.