Το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής είναι ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολεί τους επαγγελματίες της εστίασης, σε ότι αφορά την υπόθεση της ενέργειας και της εκτόξευσης του ρεύματος σε αστρονομικά ποσό.

Όπως είναι ήδη γνωστό ο ΣΚΕΑΝΑ ήταν από τους πρώτους συλλόγους σε πανελλήνιο επίπεδο που προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής, διασφαλίζοντας έτσι τους μέλη του έστω και προσωρινά (μέχρι την εκδίκαση τους) από τον κίνδυνο της διακοπής της παροχής ρεύματος.

Οπότε το προεδρείο του παρακολουθεί από κοντά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε με ισχύ έως τη συζήτηση της κύριας αγωγής στις 6/7/2022.

«Με την απόφαση αυτή προστατεύονται μόνο οι παροχές ευάλωτων καταναλωτών, εξαιρώντας τις επαγγελματικές παροχές» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς. «Η απόφαση αυτή είναι προσωρινή.

Το δικαστήριο δεν μπήκε στην εξέταση των νομικών και πραγματικών ζητημάτων καθώς η συζήτηση της υπόθεσης αναβλήθηκε. Ο ΣΚΕΑΝΑ  θα επιμείνει να διεκδικεί την προστασία των εμπορικών παροχών συμμετέχοντας και στην κύρια δίκη, στις αρχές Ιουλίου, ευελπιστώντας να δικαιωθεί».