O Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας, εκφράζει την στήριξη και την συμπαράστασή του στον Σύλλογο Υπαλλήλων Υ.ΕΘ.Α./ Γ.Ε.Σ./ Ν. ΑΧΑΪΑΣ σχετικά με το δίκαιο αίτημά του για την δυνατότητα λειτουργίας του ΚΕΤΧ ως Κέντρο Αρχικής Εκπαίδευσης, αποκλειστικά για τους νεοσύλλεκτους του Τεχνικού και Λοιπών Όπλων & Σωμάτων (Λ.Ο.Σ.), που είναι προγραμματισμένο να έρθουν για την τεχνική τους εκπαίδευση στα Σχολεία Τεχνικής Εκπαίδευσης του ΚΕΤΧ μετά την ορκωμοσία τους, τα οποία υπολογίζονται στα 120 με 150 άτομα κάθε δίμηνο.

Πρόκειται για ένα άρτια στελεχωμένο τμήμα από άποψη τεχνικής κατάρτισης και όπως δίκαια αιτούνται οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων, η λειτουργία του αυταπόδεικτα προσφέρει πολλαπλά οφέλη όπως εξοικονόμηση πόρων, εξορθολογισμό λειτουργικών δαπανών καθώς και αποφυγή περιττών μετακινήσεων νεοσύλλεκτων από τις μονάδες της Βόρειας Ελλάδας και των νησιών για την τεχνική τους εκπαίδευση και μόνο αλλά και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Παράλληλα ο ΣΚΕΑΝΑ θα σταθεί αρωγός και στο έτερο αίτημα του Σωματείου για την αναβάθμιση του ΚΕΤΧ σε Διακλαδικό Κέντρο Τεχνικής Εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομίας- Λιμενικού και Πυροσβεστικής).