Δεν μπορεί η Άμπερ Χερντ να πληρώσει την αποζημίωση στον Τζόνι Ντεπ που επιδικάστηκε από το δικαστήριο.

Η Άμπερ Χερντ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πληρώσει τα περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια που επιδίκασε το δικαστήριο ως αποζημίωση στον πρώην σύζυγό της, τον Τζόνι Ντεπ, επειδή τον δυσφήμισε, όπως δήλωσε σήμερα η δικηγόρος της.

Ο πρωταγωνιστής των Πειρατών της Καραϊβικής βγήκε νικητής από την πολύκροτη δίκη, μολονότι οι ένορκοι έκριναν ότι οι δύο σταρ συκοφάντησαν ο ένας τον άλλον.

Οι επτά ένορκοι, αφού συνεδρίασαν επί 13 ώρες, δικαίωσαν τον Ντεπ σε τρία από τα σημεία της αγωγής του και του επιδίκασαν συνολικά ποσό ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Το δικαστήριο του Φέρφαξ μείωσε το ποσό στα 10,4 εκατομμύρια.

Ταυτόχρονα, οι ένορκοι έκριναν ότι ο 58χρονος Ντεπ δυσφήμισε την Άμπερ Χερντ, στην οποία επιδίκασαν αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων.

Έφεση θα ασκήσει η Άμπερ Χερντ στην απόφαση του δικαστηρίου

Όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι NBC εάν η πελάτισσά της μπορεί να πληρώσει τα 10,4 εκατομμύρια της αποζημίωσης, η Ελέιν Μπρέντεχοφτ απάντησε: «Ω, όχι, σε καμία περίπτωση». Πρόσθεσε ότι η Χερντ, η οποία όπως λέει «δαιμονοποιήθηκε» από τους δικηγόρους του Ντεπ, σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

«Είναι ένα φρικτό μήνυμα. Είναι ένα πισωγύρισμα, ένα σημαντικό πισωγύρισμα γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει», είπε η Μπρέντεχοφτ για την ετυμηγορία.

«Εκτός και αν βγάλεις το τηλέφωνό σου και καταγράψεις σε βίντεο τον σύζυγό σου ή ή τον σύντροφό σου να σε δέρνει, ουσιαστικά, δεν θα σε πιστέψουν», είπε η δικηγόρος.

Η δικηγόρος της Άμπερ Χερντ, μιλώντας στην εκπομπή Today Show, εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η υπόθεση επηρεάστηκε από τη γνώμη του κόσμου, με μεγάλη επιρροή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Επιτράπηκαν ορισμένα πράγματα σε αυτό το δικαστήριο που δεν έπρεπε να επιτραπούν και αυτό προκάλεσε σύγχυση στους ενόρκους», είπε.

Η Μπρέντεχοφτ είπε ότι η Χερντ ένιωθε το «βάρος» της ετυμηγορίας της Τετάρτης.

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που είπε είναι ότι λυπάται πολύ για όλες αυτές τις γυναίκες εκεί έξω. Αυτό είναι πισωγύρισμα. Για όλες τις γυναίκες μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Και νιώθει -- νιώθει το βάρος», είπε η δικηγόρος.