Είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της πυγμαχίας όχι μόνο σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά σε ευρωπαϊκό.

Το σημαντικό όμως δεν είναι αυτό. Το σημαντικό είναι ότι ως χαρακτήρας είναι συνετός, ταπεινός και συνεπής σε αυτά που λέει και που κάνει, έχοντας μια ωριμότητα, παρά το μικρό της ηλικίας, μέσα και έξω από τα ρινγκ.

Κι αυτό είναι ένα δείγμα της δουλειάς που έχει γίνει πάνω σε αυτό το παιδί, αλλά και του μέλλοντος που μπορεί να έχει τα επόμενα χρόνια, εφόσον συνεχίσει να δουλεύει με τους ίδιους ρυθμούς.

Γιατί ο Γιώργος Πλέας έχει πολλές δυνατότητες και μπορεί να προσφέρει μεγάλα πράγματα στην ελληνική πυγμαχία, την Παναχαϊκή και σε όσους έχουν πιστέψει σε αυτόν. Κι αυτοί δεν είναι λίγοι.

Όσο προχωράει τόσους περισσότερους πείθει για την αξία του ως αθλητής και ως προσωπικότητα. Κι το βάζουμε στοίχημα; Μέσα από τις απαντήσεις που έδωσε στο patrasevents.gr θα πείσει ακόμα περισσότερους για το μέλλον που μπορεί να έχει τα επόμενα χρόνια.


- Μέσα σε μια χρονιά έχεις πάρει μέρος σε αρκετά τουρνουά, διοργανώσεις και πρωταθλήματα. Ποια θεωρείς την μεγαλύτερη σου φετινή επιτυχία και γιατί;

Είναι η πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων που διεξήχθη στην Πάτρα, πρώτη θέση σε Διεθνή τουρνουά Παίδων της Σερβίας και η δεύτερη θέση στο Διεθνές τουρνουά Παίδων στη Ρουμανία.

- Ποιος είναι ο επόμενος αγωνιστικός σου στόχος που έχεις οριοθετήσει μαζί με τον προπονητή σου;

Επόμενος αγωνιστικός μου στόχος είναι να καταφέρω να συμμετάσχω σε όσους περισσότερους αγώνες μπορώ μέχρι να έρθει ξανά η στιγμή που θα μπορέσω να διεκδικήσω το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ιταλία.

- Η ΕURB σε χαρακτήρισε σαν έναν από πιο ανερχόμενους αθλητές στην ηλικία σου στην Ευρώπη. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

Είναι μεγάλη τιμή για μένα που μία οργάνωση όπως η EUBC με χαρακτήρισε έναν από τους καλύτερους  ανερχόμενους αθλητές στην πυγμαχία και αισθάνομαι περήφανος για αυτό, μιας και μου δίνει ώθηση να συνεχίζω και να βελτιώνομαι όλο και περισσότερο. 


- Ο μεγαλύτερος φόβος των προπονητών για έναν νεαρό ταλαντούχο αθλητή του είναι να μην το… πάρει πάνω του. Εσύ πώς αντιμετωπίζεις και αντιστέκεσαι σε αυτό;

Αν θες να κυνηγάς τα όνειρα και τους στόχους σου και γνωρίζεις μέχρι πού θες να φτάσεις,  πρέπει κάθε μέρα να προσπαθείς για το καλύτερο. Και αυτό  γιατί ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. 

Πάντα όμως, όσο μακριά και αν φτάνει κανείς, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάει από πού ξεκίνησε. Σε αυτό βοηθάει πολύ η ομάδα, ο προπονητής και οι συναθλητές, που είναι πάντα εκεί για να στηρίζουν την προσπάθειά μου και να με ενθαρρύνουν να συνεχίζω με δύναμη.

- Το γεγονός ότι μεγάλωσες σε μία οικογένεια πυγμαχική και αθλητική, πόσο σε επηρέασε στο να ασχοληθείς με τη πυγμαχία;

Είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για εμένα, με βοηθάει πάρα πολύ το γεγονός ότι όλη μου η οικογένεια ασχολείται με την πυγμαχία. Μπορώ να παίρνω  συμβουλές και να συζητάω μαζί τους για το άθλημα που όλοι αγαπάμε  οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

- Τι είναι για σένα πυγμαχία; Ένα άθλημα, ένα χόμπι ή κρύβει μέσα της και μία φιλοσοφία ζωής;

 Είναι ένα δεύτερο σπίτι για μένα , περνάω εκεί τις περισσότερες ώρες της ημέρας και δεν μπορώ να θυμηθώ στιγμή σε αυτό το χώρο που να μη συνδέεται με κάποια καλή ανάμνηση, γιατί οι στιγμές της προπόνησης είναι κουραστικές, αλλά και πολύτιμες, από όλες τις απόψεις.


Έχεις μεγαλώσει μες στα ρινγκ και ειδικότερα στο κλειστό γυμναστήριο της Παναχαϊκής. Τι σημαίνει για σένα Παναχαϊκή και η πυγμαχική ομάδα της;

 Είμαστε μία ωραία παρέα, ασχολούμαστε με τον αθλητισμό έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, συζητάμε πολύ ανταλλάζουμε απόψεις για τα αθλήματά μας.  Δίνουμε όλοι μας το 100% στο σκοπό που έχουμε να επιτύχουμε και συνεχίζουμε.

Υπάρχει bullying στα σχολεία, τουλάχιστον αυτό βγαίνεις προς τα έξω. Πρέπει να είναι η πυγμαχία ένα μέσο άμυνας για ένα παιδί στο να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις;

Ευτυχώς στο δικό μου σχολείο τουλάχιστον, δεν υπάρχουν τέτοια έντονα περιστατικά. Είμαστε μία ωραία παρέα. Παρόλα αυτά γνωρίζω πως όντως υπάρχει αυτό το πρόβλημα στα σχολεία και είναι πολύ λυπηρό.

Δε θα έπρεπε κανείς να κάνει επίδειξη της δύναμης του σε βάρος των συμμαθητών του. Όποιος βεβαία έχει κάνει πρωταθλητισμό, έχει μάθει να σέβεται τον εαυτό του και τους γύρω του, είναι εγκρατής και ψύχραιμος, γνωρίζει τη δύναμη του και δεν έχει ανάγκη να τη  χρησιμοποιήσει για να επιδεχθεί.

Παρόλα αυτά, σε περίπτωση κινδύνου, που θα χρειαστεί να υπερασπιστεί κάνεις τον εαυτό του, τότε ναι,  είναι απαραίτητο να ξέρει να αμυνθεί.

Έχουν ακουστεί πολλά για το κατά πόσο διαμορφώνει η πυγμαχία την προσωπικότητα ενός νεαρού παιδιού και κατά συνέπεια το μέλλον του. Πότε επηρεάζει αρνητικά και πότε θετικά;

Η πυγμαχία από μόνη της, ως άθλημα, δεν μπορεί να επηρεάσει κάποιον αρνητικά. Για την ακρίβεια, μόνο θετικά έχει να προσφέρει όπως πειθαρχία, αγωνιστικότητα, αυτοελέγχο, σεβασμό, αυτοσυγκέντρωση, καλή φυσική κατάσταση, σε μαθαίνει να βάζεις  στόχους και να εργάζεσαι για αυτούς μέχρι να τους πετύχεις, να προσπαθείς ξανά και ξανά για το καλύτερο.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν βρίσκεται στο ίδιο το άθλημα,  αλλά στο σκοπό για τον οποίο θέλει κάποιος να το χρησιμοποιήσει.


- Ας γυρίσουμε στα αγωνιστικά. Πες μου ένα όνειρο ζωής που έχεις για την σταδιοδρομία σου στη πυγμαχία;

 Βασικός μου στόχος είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου και πιο συγκεκριμένα η πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων το Σεπτέμβριο ή η κατάκτηση ενός μεταλλίου σε μία μεγαλύτερη διοργάνωση στο μέλλον πχ Ολυμπιακοί Αγώνες.

- Φαντάζομαι μες στα πρότυπα σου έχεις και τις δύο αδελφές σου, την Φωτεινή και την Χρυσούλα. Και οι δύο τους παράλληλα με την πυγμαχία ακολούθησαν αυτό που αγαπούσαν στις σπουδές τους. Εσύ τι έχεις στο μυαλό σου πάνω σε αυτό;

 Η πυγμαχία είναι ένα πολύ όμορφο κομμάτι της ζωής μου και εύχομαι στο μέλλον να μπορέσω να ασχοληθώ με αυτό.

- Τι είδους χαρακτήρας θα έλεγε ότι είσαι και ποια στοιχεία σου βγαίνουν όταν ανεβαίνεις στο ρινγκ για να αγωνιστείς;               

Γενικά είμαι πολύ ήρεμος σα χαρακτήρας, κοινωνικός και με αρκετό χιούμορ θα έλεγα. Όμως πάνω στο ring βγαίνει ο άλλος μου ο εαυτός, εκείνος που είναι γεμάτος πάθος και "τρέλα" για τη νίκη. Αυτά είναι βασικά χαρακτηριστικά γιατί δεν αρκεί μόνο η καλή προετοιμασία και η τεχνική,  χρειάζεται και πάθος και δίψα για κερδίσεις τον αγώνα.