«Βροχή» έρχονται οι αιτήσεις στο ληξιαρχείο του δήμου για τους πολιτικούς γάμους, με τα νέα ζευγάρια -  αλλά και τα μεγαλύτερα - να παντρεύονται στο δημαρχείο ή σε άλλους χώρους που προσφέρονται από τον δήμο.

Ο αριθμός των αιτήσεων για πολιτικούς γάμους στον δήμο της Πάτρας, σε αυτούς τους πέντε πρώτους μήνες του 2022  ήδη έχουν φτάσει τους 88 και με βάση τις εκτιμήσεις αν συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς μέχρι το τέλος του έτους, ίσως να ξεπεράσουν τους 400.

Θα είναι ένας αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του δήμου της Πάτρας. Με βάση τα στοιχεία του δήμου ο κορωνοϊός και η πανδημία δεν επηρέασαν σε τόσο μεγάλο βαθμό την μείωση των πολιτικών γάμων.

Προφανώς λόγω της ιδιαιτερότητας που έχουν και το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές οι προσκεκλημένοι είναι ελάχιστοι σε σύγκριση με τους θρησκευτικούς γάμους.

Έτσι, ενώ το 2019 καταγράφηκαν συνολικά στον δήμο της Πάτρας 283 πολιτικοί γάμοι, το 2020 ο αριθμός αυτός ανέβηκε στους 329 και το 2021 έφτασε στους 285.

Το 2022 μετά από την παύση των μέτρων της πανδημίας και με τα ερωτευμένα ζευγάρια να έχουν την τάση να ενώσουν τις ζωές τους με κάθε τρόπο, όλα δείχνουν ότι πολιτικοί γάμοι θα ανέβουν ακόμα περισσότερο.

Άλλωστε δεν είναι λίγα τα ζευγάρια πλέον που πρώτα κάνουν τον πολιτικό γάμο και στη συνέχεια ύστερα από λίγα χρόνια τον θρησκευτικό, συνδυάζοντας έτσι και τους δύο.

Επιλέγουν Βραχνέικα

Πάντως, σε ότι αφορά τους χώρους που επιλέγουν τα ζευγάρια για τον πολιτικό γάμο, αυτός που με διαφορά έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι ο χώρος του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ στα Βραχνέικα που ο δήμος προσφέρει για εκδηλώσεις.

Ο χώρος έχει διαμορφωθεί ειδικά για αυτού του είδους τις εκδηλώσεις και τα ζευγάρια τον επιλέγουν για να παντρευτούν με φόντο το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα του Πατραϊκού.

Όσο για την χρονική περίοδο, αυτή δεν διαφέρει σε πολλά από τους θρησκευτικούς γάμους αφού τα περισσότερα ζευγάρια θέλουν να παντρεύονται στους καλοκαιρινούς μήνες.


Ζητούν τον δήμαρχο

Κι κάτι που έχει δικό του ενδιαφέρον: Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που στις αιτήσεις που κάνουν επιμένουν προς το πρόσωπο που θέλει να τους παντρέψει είναι ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης.

Μάλιστα, όπως λένε στον δήμο, έχει παρατηρηθεί να έρχονται ζευγάρια από άλλους δήμους στην Πάτρα μόνο και μόνο για να τους παντρέψει ο δήμαρχος…