Στην επιστολή του συλλόγου Αλισσαίων προς τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ αναφέρεται:

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις που έγιναν παρατηρήθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις αμμωνιακού αζώτου που σημαίνει ότι η επαναληψιμότητα του φαινομένου θα δημιουργήσει κίνδυνο για τα ψάρια και συνθήκες ευτροφισμού που θα βλάψουν όλους τους θαλάσσιους οργανισμούς.

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν γίνεται σωστή επεξεργασία από τον βιολογικό.Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ο αγωγός ομβρίων της Κάτω Αχαΐας που τώρα το καλοκαίρι βέβαια δεν επηρεάζει όσο την χειμερινή περίοδο. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα για την περιοχή που καμία δημοτική αρχή δεν έχει λάβει σοβαρά για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να επιλυθεί το πρόβλημα.

Πρέπει η δημοτική αρχή να κάνει μελέτη προγραμματισμού σε μελλοντικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ ώστε να φτιαχτεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα του αγωγού των ομβρίων της Αχαιας. Βέβαια ο βιολογικός καθαρισμός παρόλα τα προβλήματα που έχει στην λειτουργία του δεν ευθύνεται πάντα σε όποιο πρόβλημα δημιουργείται στην θάλασσα και όπως μιλήσαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες από την διεύθυνση περιβάλλοντος υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί κατά καιρούς να επηρεάζουν. Καθώς και εμείς σαν σύλλογος κατά καιρούς έχουμε δεχτεί ανώνυμες καταγγελίες για ανάλγητους πολίτες που επιβαρύνουν την θαλάσσια περιοχή. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όποιον έχει σοβαρά στοιχεία να μας υποδείξει όποιον ασυνείδητο πολίτη προσπαθεί να επιβαρύνει την θάλασσα με οποιονδήποτε τρόπο. Εμείς είμαστε πάντα παρόν θεσμοθετημένα σαν Σύλλογος και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες σε όποιο πρόβλημα προκύψει στις αρμόδιες αρχές και βαδίζουμε ανάλογα με τις απαντήσεις που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες αλλά και κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει ότι ενέργειες θεωρεί σωστές για να προασπίσει το συμφέρον του.