Μιας ανεκτίμητης αξίας έκθεση κοσμημάτων και διαμαντιών παρουσιάζει ο διάσημος οίκος δημοπρασιών του Λονδίνου Sotheby's, με αφορμή τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ με πάνω από 40 βασιλικές και αριστοκρατικές τιάρες.

Μία από αυτές είναι η τιάρα που φόρεσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο γάμο της με τον Κάρολο, το 1981. Ένα ιστορικό κειμήλιο της οικογένειά της, το οποίο εκτίθεται για πρώτη φορά.

Δημιουργήθηκε αρχικά το 1767, στολίστηκε με την πάροδο των ετών ενώ αναδιαμορφώθηκε στο σημερινό της σχέδιο από τον πολυτελή οίκο Garrard τη δεκαετία του 1930. Σήμερα βρίσκεται στην κατοχή του αδελφού της Τσαρλς Σπένσερ.

Σχεδιασμένη ως μια καρδιά που πλαισιώνεται από συνεχόμενους κυλίνδρους με διαμαντένια λουλούδια σε σχήμα αστεριού, το οικογενειακό αυτό κειμήλιο είναι ανυπολόγιστης αξίας. Το κεντρικό μοτίβο σε σχήμα καρδιάς έχει μία ιδιαίτερα συναισθηματική λεπτομέρεια, καθώς ήταν δώρο για τη γιαγιά της Diana, Cynthia Spencer, την ημέρα του γάμου της το 1919.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα την πρωτοφόρεσε στο γάμο της που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου φορώντας ένα περίτεχνο νυφικό της Elizabeth Emanuel, με ουρά 25 μέτρων.