Ο χώρος της «Ιχθυόσκαλας» στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, για δεύτερη κατά σειρά εβδομάδα, αποτελεί σημείο αναφοράς για την τέχνη της γλυπτικής, με τα υπό διαμόρφωση γλυπτά να αποκτούν σταδιακά μορφή.

Καθημερινά, εκατοντάδες πολίτες, με αφορμή την πραγματοποίηση των εργασιών του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής, με θέμα «1922 – 2022, πρόσφυγες» - το οποίο είναι αφιερωμένο στον γλύπτη Διονύση Γερολυμάτο - παρακολουθούν από κοντά την κατασκευή των δέκα γλυπτών που δημιουργούν αντίστοιχα καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αλβανία, τη Συρία και την Αρμενία.

Συγχρόνως, σε πραγματικό χρόνο, οι καλλιτέχνες απαντούν σε ερωτήσεις των επισκεπτών που αφορούν την κατασκευή των γλυπτών και την τέχνη της γλυπτικής.

Στο πλαίσιο του συμποσίου, στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» πραγματοποιείται το πολυθεματικό φεστιβάλ, το οποίο περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, χορωδιακές συναυλίες, χορευτικά δρώμενα και προβολή κινηματογραφικών ταινιών.


Το διήμερο 30 και 31 Μαΐου, στον αίθριο χώρο του «κέντρου πολιτισμού» που δημιούργησε στην «Ιχθυόσκαλα» ο δήμος,  πραγματοποιήθηκε χορευτική παράσταση από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού την οποία προλόγισε το μέλος του Δ.Σ, στον Πολιτιστικό Οργανισμό, Λαμπρινή Αναγνώστου και μουσική συναυλία με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια με τους Σπύρο Δελέγκο, Βιβή Αποστολάτου και Γιώργο Γκριζιώτη την οποία προλόγισε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί - διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στο Πολιτιστικό Οργανισμό.