Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΙΑΣ εκφράζει δημόσια την εντονη ανησυχία της για την φημολογουμενη προθεση της Τραπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ , να κλείσει 4 καταστηματα του Νομού Αχαίας και ιδιαίτερα της Κατω Αχαίας , των Καλαβρύτων , του Ριου και ενος ακόμα στην περιοχή της Πατρας.

Το πιθανό κλείσιμο των καταστημάτων αυτών, στο βωμό της μείωσης του λειτουργικού κόστους και μεγιστοποίησης του τραπεζικού κέρδους παρά την αδρή στήριξη των τραπεζών απο τον κρατικό προϋπολογισμό ολα τα χρόνια της κρίσης , μόνο σοβαρά προβλήματα θα προκαλέσει στους αγρότες, στους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους ιδιαίτερα των αγροτικών περιοχών που καθημερινά συναλλάσονται με τα καταστήματα, συντηρώντας έτσι και την γενικότερη τοπική οικονομία. Θα προκαλέσει ακόμα κύμα απολύσεων των εργαζομένων στα καταστήματα αυτά μέσω της πίεσης για «εθελούσια» συνταξιοδότηση που θα δεχθούν.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους τοπικούς κυβερνητικούς Βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποτρέψουν την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη να αντιταχθεί αποφασιστικά και να προασπίσει τα συμφέροντα της τοπικής μας οικονομίας, των αγροτών , των επαγγελματιών και των συνταξιούχων μας.