Ο Τομ Κρούζ είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με πολλούς ρόλους. Ωστόσο αυτός που εκτόξευσε την καριέρα του ήταν ο «Maverick» στην ταινία «Top Gun». Την ώρα που το σίκουελ «Top Gun - Maverick» προβάλλεται στους κινηματογράφους κάνοντας μάλιστα το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας του ρεκόρ εισπράξεων αποκαλύπτεται πως ο σκηνοθέτης της ταινίας κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να πείσει τον Χολιγουντιανό ηθοποιό για να κάνει το comeback.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post ο σκηνοθέτης έφτασε με αεροπλάνο στο Παρίσι όπου και συναντήθηκε με τον Τομ Κρουζ. Είχε μόνο 30 λεπτά στη διάθεσή του για να τον πείσει να επιστρέψει ως «Maverick». Άλλωστε χωρίς τον Τομ Κρουζ το «Top Gun» δεν θα μπορούσε να γίνει.

«Διάβασα το σενάριο, είχα κάποιες ιδέες και στον Jerry Bruckheimer (Αμερικανός παραγωγός) άρεσαν αυτές οι ιδέες. Είπε, “ξέρεις τι, πρέπει να πας να το πεις απευθείας στον Τομ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Joseph Kosinski μιλώντας στο Polygon.

«Πετάξαμε στο Παρίσι, όπου ο Τομ γύριζε το Mission: Impossible, είχαμε περίπου μισή ώρα από τον χρόνο του, μεταξύ των γυρισμάτων», πρόσθεσε ο Kosinski. Όταν προσγειώθηκε στο Παρίσι ήρθε αντιμέτωπος με μία κατάσταση που ναι μεν περίμενε αλλά ποτέ δεν είχε υπολογίσει.

«Βασικά είχα 30 λεπτά για να κάνω αυτή την ταινία, κάτι που δεν είχα καταλάβει όταν πετάγαμε. Αλλά όταν έφτασα εκεί, διαπίστωσα ότι ο Τομ πραγματικά δεν ήθελε να φτιάξει άλλο Top Gun», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι μία από αυτές τις στιγμές ως σκηνοθέτης, που έχεις μία σε κάθε ταινία, όπου είσαι επί τόπου για να εξηγήσεις γιατί πρέπει να γίνει αυτή η ταινία. Είχα 30 λεπτά για να το κάνω», συμπλήρωσε.

Όταν του εξήγησε γιατί o «Maverick» πρέπει να επιστρέψει περίμενε μία απάντηση με την αγωνία να είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Είχαν περάσει μερικά δευτερόλεπτα και ο Τομ Κρουζ σηκώθηκε από τη θέση του και πήρε στα χέρια του το κινητό του τηλέφωνο. Κάλεσε τον επικεφαλής της Paramount Pictures και του είπε «φτιάχνουμε ένα άλλο Top Gun». Ο Kosinski παρακολουθούσε «άφωνος» τη συνομιλία. «Ήταν αρκετά εντυπωσιακό να βλέπεις τη δύναμη ενός πραγματικού “αστέρα” του κινηματογράφου εκείνη τη στιγμή», υποστήριξε ακόμη.

Εκείνη τη στιγμή βρήκε το όνομα της ταινίας. «Μόλις είχα τον τίτλο, ξέρετε, που νομίζω ότι τα συνόψιζε όλα», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να το ονομάζαμε Top Gun 2, αλλά θα το λέγαμε Top Gun: Maverick… Είναι μια ιστορία με χαρακτήρες, ένα δράμα με αυτή τη γιγάντια ταινία δράσης γύρω της. Και αυτό για μένα είναι η ταινία Top Gun», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη New York Post το «Top Gun Maverick» έχει φέρει στα ταμεία 4.732 κινηματογραφικών αιθουσών της Βόρειας Αμερικής το αστρονομικό ποσό των 130 εκατ. δολαρίων. Μάλιστα εάν υπολογίσουμε την παγκόσμια προβολή της ταινίας τότε τα κέρδη ανέρχονται σε 248 εκατ. δολάρια.

Πηγή: protothema