Δεν είναι μυστικό ότι τα φρούτα αποτελούν εξαιρετική επιλογή για σνακ, καθώς είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα, μαζί με φυτικές ίνες που εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού ανάμεσα στα βασικά γεύματα της ημέρας. Η φυσική ζάχαρη των φρούτων τα καθιστά επίσης ένα ικανοποιητικό υποκατάστατο για τα αγαπημένα μας comfort foods, καθώς μπορούν να καλύψουν την επιθυμία μας για γλυκό, όπως αναφέρει το vita.

Ποια φρούτα αδυνατίζουν;

Ωστόσο, όλα τα φρούτα δεν είναι ίδια και τα ακόλουθα είναι ιδανικά εάν θέλετε να χάσετε κιλά:
Μήλα

Τα μήλα είναι ζουμερά, τραγανά και εύκολα να τα πάρετε μαζί σας παντού. Τα μήλα είναι γνωστό ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους, γεγονός που επιβεβαιώνεται κι από επιστημονικές μελέτες.

Ο ρόλος των μήλων στην απώλεια βάρους δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι είναι γεμάτα φυτικές ίνες, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι γνωστό ότι ενισχύει το αίσθημα πληρότητας και αποτρέπει την πείνα.

Ένα μεγάλο μήλο έχει 116 θερμίδες και 5g φυτικές ίνες.
Σμέουρα

Τα σμέουρα αν και μικρά είναι εξαιρετικά για την απώλεια βάρους. Με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, τα σμέουρα προάγουν τον κορεσμό, ρυθμίζουν την πέψη και παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Για μόλις 80 θερμίδες, ένα φλιτζάνι σμέουρα προσφέρει το 36% της καθημερινής συνιστώμενης πρόσληψης ινών. Σύμφωνα με το Harvard Health, η απλή αλλαγή της λήψης περισσότερων φυτικών ινών μπορεί να ενισχύει την απώλεια βάρους κατά πέντε κιλά χωρίς επιπρόσθετες διαιτητικές αλλαγές.

Ένα φλιτζάνι σμέουρα έχει 80 θερμίδες και 9g φυτικές ίνες.
Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά, καθώς το μισό έχει μόνο 60 θερμίδες και είναι πάνω από 90% νερό.

Όπως έχει διαπιστωθεί σε μελέτες, μια ένωση στο γκρέιπφρουτ, που ονομάζεται naringin, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να προωθήσει την απώλεια βάρους. Μπορείτε να εντάξετε το γκρέιπφρουτ στην καθημερινή σας διατροφή, πίνοντας τον χυμό του ή ακόμα και να το ανακατέψετε στο νερό σας.

Ένα γκρέιπφρουτ μεσαίου μεγέθους έχει 82 θερμίδες και 2,8g ινών.
Πορτοκάλια

Εάν το γκρέιπφρουτ δεν σας ταιριάζει, τότε μπορείτε να επιλέξετε το πορτοκάλι. Με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό, τα πορτοκάλια σας βοηθούν να αισθάνεστε γεμάτοι, προσφέροντας.. μια «έκρηξη» βιταμίνης C και γεύσης.

Φάτε ένα ολόκληρο πορτοκάλι ως σνακ, χρησιμοποιήστε κομμάτια πορτοκαλιού μανταρινιού σε σαλάτες ή ανακατέψτε τα πορτοκάλια σε ένα πράσινο smoothie.

Ένα πορτοκάλι μεσαίου μεγέθους έχει 62 θερμίδες και 3g φυτικές ίνες.