Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη 1η ποδηλατική διαδρομή Αίγιο – Διακοπτό, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 125 χρόνια από τη δημιουργία του Οδοντωτού Διακοπτού – Καλαβρύτων από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, η δράση επαναλήφθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου στο πλαίσιο του θεσμού «Εν Συρμώ – Οδοντωτός το τρένο της τέχνης».

Με τη συμμετοχή παραπάνω από 110 ποδηλατών όλων των ηλικιών και την καθοδήγηση του Αιγιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστου Τσερεντζούλια, η 2η Ποδηλατική διαδρομή Αίγιο – Διακοπτό προσέφερε μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες, μέσα από την ειδυλλιακή περιήγηση των 15 χιλιομέτρων που περιλάμβανε τα χωριά Διγελιώτικα, Τέμενη, Βαλιμίτικα, Νικολαίικα, Ροδιά, Τρυπιά, Ζαχλωρίτικα και τέλος Διακοπτό. Με την εκκίνηση στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου και ύστερα από περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, οι ποδηλάτες έφτασαν στο σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό, όπου τους δόθηκε δίπλωμα συμμετοχής, σνακ και αναψυκτικά με τοπικές γεύσεις.

Τους ποδηλάτες υποδέχτηκαν, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κα Μαρία Γιδά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος, ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο πρόεδρος της τ.κ. Διακοπτού Σπήλιος Ρουφογάλης και ο πρόεδρος του του συλλόγου φίλων οδοντωτού κ. Γιάννης Καραπαναγιώτης. Μέσα από τις δηλώσεις όλων τονίστηκε η σημασία της ανάδειξης του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού Καλαβρύτων καθώς και η ανάγκη προβολής της Αιγιάλειας μέσα από τέτοιες συμμετοχικές δράσεις. Επίσης υπογραμμίστηκε από την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και τους προέδρους Διακοπτού και συλλόγου φίλων οδοντωτού, πως προχωράει η διαδικασία για την αναβάθμιση του χώρου πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού, όπου βρίσκονται παλαιές αμαξοστοιχίες, σε ένα πάρκο ανάδειξης της ιστορίας του οδοντωτού, μέσα από την αγαστή συνεργασία όλων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εν Συρμώ – Οδοντωτός το τρένο της τέχνης» μέσω από την ενταγμένη πράξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α στο τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ «Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε. και την υποστήριξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.