Αναδρομή στην καλλιτεχνική της πορεία έκανε η Ελπίδα στη στήλη “Vintage Stories” της εκπομπής «Πάμε Δανάη» και στον Αλέξη Μίχα.

«Προσπάθησα να γίνω αρχιτέκτονας αλλά ο Γεράσιμος Λαβρανός με έσπρωξε στο τραγούδι. Τραγουδούσα το “Καμιά φορά” κλαίγοντας στο στούντιο και εκεί εμφανίστηκε ο άντρας μου. Από τότε δεν χωρίσαμε ποτέ. Φτάσαμε με το “Σωκράτη εσύ superstar” στην Ιερουσαλήμ. Πήγε πολύ καλά το τραγούδι αλλά τότε δεν είχαμε ούτε μια σύμμαχο χώρα.

Το 1973 πήγα σε έναν διαγωνισμό στη Χιλή και βγήκαμε τέταρτοι. Ξαναπήγα το 1975 με ένα τραγούδι του αδερφού μου και βγήκαμε πρώτοι. Μου ζήτησαν τα Ημισκούμπρια να κάνουμε ένα ραπ τραγούδι. Διάλεξαν τα παιδιά τραγούδι και κάναμε την “Ντισκοτεκ”. Με τον Γιάννη Πάριο δουλεύαμε παρέα και θυμάμαι που εξασκούσε τη φωνή του στους διαδρόμους.

Έκανε εξάσκηση μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα και συναγωνίζονταν για το ποιος θα κάνει σπουδαιότερα γυρίσματα στη φωνή. Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν τρομερός συνάδερφος, που δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα. Με τη Χαρούλα Αλεξίου κάναμε διαγωνισμό δίαιτας, ανταγωνιζόμασταν η μία την άλλη ποια θα χάσει τα περισσότερα κιλά», είπε αρχικά η Ελπίδα.

Κλείνοντας, η Ελπίδα είπε: «Τελευταία μου έχουν συμβεί πράγματα που με στενοχωρούν πολύ. Έχασα τον σύζυγό μου και πέρασα ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία μου».