Στο Αστυνομικό τμήμα Κάτω Αχαΐας πέρασαν τη νύχτα του Σαββάτου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, Παναγιώτης Κουνάβης και οι αντιδήμαρχοι, Σπύρος Σταυρογιαννόπουλος και Γρηγόρης Μάλλιαρης, σε μία προσπάθεια να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση για να σταματήσει η ασυδοσία που επικρατεί με τους τσιγγάνικους γάμους.

Παρά τις συναντήσεις και τις παρεμβάσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, το απόγευμα του Σαββάτου η μουσική μπήκε στη διαπασών, οι δρόμοι έκλεισαν και άρχισε το γλέντι… προκαλώντας, όμως, ταχυκαρδία στους κατοίκους της Αχαγιάς, οι οποίοι έχουν αγανακτήσει.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ και οι αντιδήμαρχοι σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Σπύρο Μυλωνά ο οποίος απουσιάζει για λόγους υγείας, προσπαθούσαν επί ώρες να πείσουν τους αστυνομικούς να προχωρήσουν σε έλεγχο, δίνοντας ένα τέλος στο μαρτύριο, ωστόσο, η έλλειψη μέσων και προσωπικού δεν επέτρεπε άμεση επέμβαση.

Έτσι, οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής αποφάσισαν να καταθέσουν μήνυση κατά αγνώστων, ενώ θα γίνει διάβημα και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Θέση για το όλο ζήτημα πήρε και ο δήμαρχος της Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς που σε εκτενή του αναφορά στα social media με ένα μακροσκελές κείμενο τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Το ζήτημα αυτό είναι πολυπαραγοντικό και με πολλά δυστυχώς «θύματα» πίσω από αυτό το έθιμο!

Πρώτα και στην καρδιά του προβλήματος είναι «οι νεόνυμφοι», αυτά τα παιδιά των 12-15 ετών που αντί να μεγαλώνουν ως παιδιά καλούνται να ακολουθήσουν το ρόλο των συζύγων. Δεν μπορώ και δεν θέλω να χαρακτηρίσω έθιμα και παραδόσεις συμπολιτών αλλά αυτό το γεγονός, το να αποφασίζουν δυο οικογένειες να παντρέψουν δυο μικρά παιδιά, είναι εγκληματικό!

Το επόμενο ζήτημα είναι το σχετικό γλέντι και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη! Μπορούν οι συντοπίτες μας αυτοί να διασκεδάσουν όπως γίνεται από όλους μας σε ανάλογα γεγονότα χωρίς προβλήματα, να κάνουν τους γάμους τους σε κέντρα εκδηλώσεων, (αρκετοί από τους συμπολίτες μας αυτούς το κάνουν), υπάρχουν οικονομικά και ακριβά τέτοια μαγαζιά στην περιοχή μας, ή στα σπίτια τους ακολουθώντας τους κανόνες της αγαστής συμβίωσης με τους συμπολίτες τους!

Αντί αυτού προτιμούν τον γνωστό υπαίθριο τρόπο προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, μη υπολογίζοντας ότι στην πόλη υπάρχουν ηλικιωμένοι, ασθενείς, εργαζόμενοι και μαθητές που ξεκινούν τον μεγάλο τους αγώνα στις πανελλαδικές εξετάσεις και χρειάζονται ηρεμία και ξεκούραση! Προτιμούν να παρατυπούν δημιουργώντας έτσι προβλήματα ομαλής συμβίωσης».

Με στοιχεία από «Γνώμη»».