Συστατικά

1/2 κιλό ρεβύθια (τα μουλιάζεις από το βράδυ σε χλιαρό νερό με 1 κ. σ. χοντρό αλάτι)
1 κρεμμύδι ψιλοκοκομμένο σε καρέ
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 φλ. ρύζι για πιλάφι
200 ml ελαιόλαδο
χυμός από ένα λεμόνι
1 κ. γ. δεντρολίβανο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Πλένεις καλά τα ρεβίθια, τα στραγγίζεις και τα ρίχνεις σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 5 περίπου λεπτά
Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις για μία περίπου ώρα ακόμη μέχρι να μαλακώσουν
Τα αδειάζεις στο σουρωτήρι κρατώντας 4-5 φλιτζάνια από το νερό που έχουν βράσει
Ρίχνεις στην άδεια κατσαρόλα λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι αρχικά για 2 λεπτά και στη συνέχεια τα καρότα για 1 λεπτό
Προσθέτεις το ρύζι ανακατεύοντας καλά και ρίχνεις το νερό και τα ρεβίθια
Ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και τα καρότα
Προσθέτεις το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο
Τα αφήνεις για 3-4 λεπτά και το αποσύρεις από την εστία

Πηγή: tlife.gr