Ο Θανάσης Κατερινόπουλος αναλύει τα δεδομένα στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα και τα λόγια του, πυροδοτούν για ακόμα μια φορά αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Δεν αναφέρει ούτε μια φορά το όνομα Ρούλα Πισπιρίγκου…

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος καλείται να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Πάτρα, την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στη φυλακή, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και ο Μάνος Δασκαλάκης, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε μια προσπάθεια να εφαρμόσει το δικό του τακτικό πλάνο. Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της αστυνομίας, μιλάει για λάθη, παραλείψεις και κενά, με αποτέλεσμα αντί να πέφτει φως στην υπόθεση μετά από τόσους μήνες, πολλά κομμάτια του παζλ, να παραμένουν θολά.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος «πιάνεται» από το σημείωμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στα χέρια δημοσιογράφου. «Όλα δείχνουν πως η αστυνομία έκανε έρευνα μόνο στο ισόγειο που έμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου και όχι στα άλλα διαμερίσματα. Η λογική λέει ότι θα έπρεπε να έχει γίνει έρευνα σε όλους τους χώρους της οικοδομής. Η λογική επίσης λέει, ότι όσο διαρκεί αυτή η έρευνα, όλα τα διαμερίσματα, θα έπρεπε να παραμένουν σφραγισμένα. Εδώ βλέπουμε ότι θα δημιουργηθούν θέματα στην πορεία.»

Ο κύριος Κατερινόπουλος μιλάει ξανά για λάθη στην αστυνομική έρευνα: «Τα έχουμε επισημάνει από την αρχή. Ακόμα δεν ξέρουμε ποια υπηρεσία της αστυνομίας έχει κάνει την έρευνα στο σπίτι. Είναι αστυνομικοί από την Πάτρα ή από το Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα; Εδώ έχουμε μπερδευτεί. Ένας θα έπρεπε να ασχολείται με αυτά τα θέματα, μία υπηρεσία και μοναδική»