Ο Λάκης Γαβαλάς είναι μια κατηγορία από μόνος του. Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και στην Σάσα Σταμάτη μίλησε΄για το νέο του κανάλι, το κτίριο της Κάντζας, που πρόσφατα άλλαξε χέρια σε πλειστηριασμό έναντι 9 εκατ. ευρώ, και το σπίτι στη Μύκονο, ενώ απαντά στο ερώτημα αν φοβάται το ενδεχόμενο να ξαναμπεί φυλακή.

Τελικά, έκανες το δικό σου YouTube chanel. Πώς το αποφάσισες;
Το αποφάσισα έπειτα από διάφορες προτάσεις τηλεοπτικών σταθμών -στους οποίους μέχρι τώρα δεν θεωρούσα ότι θα ήμουν χρήσιμος- και επειδή ο κόσμος θέλει πολύ έντονα να με βλέπει και να ακούει τις συμβουλές και τα αστεία μου. Έτσι, πήρα την απόφαση να φτιάξω το δικό μου τηλεοπτικό πεδίο μέσω του YouTube.

Παράλληλα δεν εγκατέλειψες ποτέ τη μόδα…
Είχα μια αποτυχία με τη συνεργασία με τα .Lak, όπου και εγκατέλειψα, γιατί έμεινα απλήρωτος για τη συμβολή μου. Έτσι, άφησα το .Lak νοικιασμένο σε αυτούς και στην τύχη τους. Τώρα είμαι σύμβουλος σε τρεις εταιρείες μόδας και αξεσουάρ, διδάσκω σε δύο σχολές μόδας και είμαι επίσης art director σε ένα κατάστημα που ανοίγουν στη Μύκονο η Μαρίνα Πατούλη με τον Βλάσση Χολέβα. Επίσης, θέλω να σου ανακοινώσω ότι συνεργάζομαι με την εταιρεία Brown Ηotel για το entertainment – για πάρτι και διάφορες εκδηλώσεις.

Μίλησέ μας για τη συνεργασία σου με την Hermès.
Με την Hermès έχω κάνει τις ιστορικές τσάντες Kelly, Birkin και Drag, τις οποίες μετέτρεψα σε μοντέρνες βάζοντας τσέπες και φερμουάρ. Από το 2002 έχω αυτή τη συνεργασία με την Hermès. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι συγκεκριμένες τσάντες είναι οι πιο πετυχημένες αυτή τη στιγμή.

Τελικά, με το ακίνητο στην Κάντζα τι έγινε;
Βγήκε στον πλειστηριασμό και, απ’ ό,τι έμαθα, το πήρε κυπριακή εταιρεία. Εννοείται ότι θα πληρώσει φόρους στην Κύπρο και η Ελλάδα δεν ξέρω τι συμφέρον θα έχει από αυτό.

Σε πλήγωσε αυτή η ιστορία;
Όχι, ήταν σαν ένα κακό μήνυμα, που το έκανα delete από τον εαυτό μου.

Το σπίτι στη Μύκονο;
Πουλήθηκε πέρσι τον Μάρτιο σε Αιγύπτιο επιχειρηματία. Νιώθω απελευθερωμένος, γιατί τα τελευταία χρόνια η Μύκονος δεν καλύπτει τις ανάγκες μου όσον αφορά τις διακοπές μου. Πηγαίνω στη Μύκονο, γιατί κοντά είναι η Δήλος και η Τήλος.

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε η βιογραφία σου από τις Εκδόσεις Άγκυρα, με τίτλο «Λάκης Γαβαλάς Loaded»…
Είναι φαινόμενο το ότι έχω αναγνώστες από 12 έως 50 και 80 χρόνων. Θεωρώ ότι ήταν μια επιτυχία, παρόλο που με έβρισκε λίγο αρνητικό στο να κυκλοφορήσει.

Γιατί;
Γιατί τελικά έδωσα πολλή ψυχή σε αυτό το βιβλίο και έτσι βοήθησα ανθρώπους που είχαν πέσει να ξανασηκωθούν και να συνεχίσουν. Με έχει συγκλονίσει ο λόγος των ανθρώπων που προσφωνούν το βιβλίο και μιλάνε με τόση αγάπη και σεβασμό για μένα.

Φοβάσαι μήπως βρεθείς και πάλι φυλακή;
Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην απιστήσω στο glamour και πέσω θύμα του κιτς, όπως πολλοί.

Είσαι ερωτευμένος;
Είμαι ερωτευμένος και είμαι πολύ καλά.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή σου;
Όταν χώρισα με τη σύζυγό μου, γιατί έπρεπε να ετοιμάσω τα 80 μπαούλα με τα πράγματά της για να μετοικήσει.

Τελικά, είσαι πολύ δυνατός, καθώς ένας άνθρωπος στην ηλικία σου θα είχε βγει στη σύνταξη.
Όντως, ή θα έπρεπε να βγω στα 45 μου, αφού δουλεύω από τα 18, ή θα έπρεπε να γυρίσω πίσω το κοντέρ. Το κοντέρ κόλλησε στα 48.

Ποια είναι η γνώμη σου στην Ελλάδα για τον τρόπο που ντύνονται οι γυναίκες;
Θεωρώ ότι είναι πιο καλοντυμένες, γιατί δεν ακούνε τον ανίδεο πωλητή, αφού αγοράζουν από τα e-shops κατευθείαν. Ωστόσο, θέλω να πω στις γυναίκες ότι δεν τις καθιστά σικ μια τσάντα, είτε είναι «μαϊμού» είτε είναι original.

Έχεις ψωνίσει ποτέ ρούχα από παζάρι;
Φυσικά έχω ψωνίσει αρκετά ρούχα από μαγαζιά που τα πουλάνε με το κιλό, από τα οποία κόβω κομμάτια, που μπορώ να τα προσθέσω σε ρούχα couture μεγάλων σχεδιαστών.

Λες την ηλικία σου; Ποιο είναι το μυστικό για να διατηρείσαι έτσι;
Την ηλικία μου τη λέω, φυσικά, και την υπενθυμίζω κάθε φορά που υπογράφω συμβόλαιο σε μια νέα συμφωνία. Έχω τη μαγική ικανότητα στην αριθμητική αφαίρεση – όποτε με βολεύει, αφαιρώ χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι δεν στρεσάρομαι για τις διακοπές, ενώ νομίζω ότι έχω κάνει περισσότερες δίαιτες από όλους όσοι λένε ότι δεν τρώνε γλουτένη, ότι είναι χορτοφάγοι ή ότι γυμνάζονται πολύ. Όμως έχω ένα παράπονο, γιατί έχω προδιαγραφές μοντέλου: Δυστυχώς δεν είναι τοπ μοντέλου (γελάει).