Ωραία που είναι η άνοιξη όταν υπάρχει έμπνευση και διάθεση. Ωραία που είναι η σελήνη όταν φωτίζει τις ψυχές των ανθρώπων και αυτές ανθίζουν σαν τα λουλούδια, βγάζοντας η κάθε μία το δικό της άρωμα προς τα έξω.

Αυτά και άλλα πολλά θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς βλέποντας τις «ΣΦήγΚΕΣ» να τραγουδούν, να παίζουν, να χορεύουν και να παρελαύνουν στους δρόμους της Πάτρας, το απόγευμα της Παρασκευής, κοντά την ώρα που έδυε ο ήλιος, φορώντας τις στολές τους και έχοντας παρέα τα εντυπωσιακά άρματα που έφτιαξαν ειδικά για αυτή την εκδήλωση.

Την «Πανσέληνο των λουλουδιών». Οι «ΣΦήγΚΕΣ» παρέλασαν στους δρόμους του κέντρου της Πάτρας, ένα απόγευμα που το ιστορικό κέντρο ήταν γεμάτο από κόσμο και με το κεντρί τους «τσίμπησαν» τους Πατρινούς, δείχνοντας τους ότι όταν υπάρχει θέληση και διάθεση, τότε έρχεται η έμπνευση για να κάνεις ξεχωριστές εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας αυτό που θέλεις να προβάλεις και προσελκύοντας το ενδιαφέρον και γιατί όχι και τους επισκέπτες.


Τα μέλη της ομάδας διοργάνωσαν με αγάπη και μεράκι αυτή την εκδήλωση, έχοντας τη βοήθεια της «Asteriscos" Art construction» του Αριστείδη Σταθόπουλου, που επιμελήθηκε και κατασκεύασε το άρμα, όπως και του Γιώργου Σταυρόπουλο που ήταν ο βασικός κατασκευαστής του άνθινου άρματος.

Η παρέλαση σκόρπισε το άρωμα της άνοιξης (και ας ήμαστε στο φινάλε της) στο κέντρο της Πάτρας, κάνοντας ακόμα πιο όμορφη την λαμπερή βραδιά που ερχόταν και  ''κλέβοντας'' τις εντυπώσεις και τα βλέμματα όλων από τα σημεία που πέρασαν.

Η παρέλαση έγινε συνοδεία μελών της ΑΜΚΕ στους δρόμους της Πάτρας με την ακόλουθη διαδρομή: Πλατεία Υψ. Αλωνίων περιμετρική, Σισίνη, Γούναρη, Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Μαιζώνος, Πλ. Γεωργίου, (ημίωρη στάση ) Μαιζώνος, Γούναρη, Ρ. Φεραίου, Αγίου Νικολάου, Μαιζώνος, Πλ. Γεωργίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία έξω από το Δημοτικό Θέατρο, από τις ομάδες Κρουστών και Χορωδίας των Σφηγκών. Διεύθυναν η Αβροκόμη Ξενόγιαννη και ο  Νίκος Φορλίδας. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, στον Πύργο.


(Πηγή φωτό και βίντεο facebook).