Ο Πάνος Σταθακόπουλος έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Ελένη» και τη Δήμητρα Καλφούντζου. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το ρόλο του στους «Συμπέθερους απ’ τα Τίρανα», την απόφαση του να μπει σε ιερατική σχολή στα 12 του χρόνια, τον τρόπο με τον οποίο ο διευθυντής τον προέτρεψε να γίνει ηθοποιός και τα σχόλια που δέχεται, γιατί δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει κάνει παιδιά.

«Οι “Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα” θα ανέβουν στο θέατρο και θα κάνουν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα και σήμερα στο φανάρι κάποιος μου φώναξε “καλημέρα δήμαρχε”. Μου ζητάνε “ρουσφέτια”. Όταν διάβασα τα σενάρια πήρα τηλέφωνο τον Μιχάλη Ρέππα και του είπα “πάμε για επιτυχία”. Δεν φανταζόμουν όμως τόσο μεγάλη», είπε αρχικά ο Πάνος Σταθακόπουλος.

Ο Πάνος Σταθακόπουλος είπε στη συνέχεια: «Στα 12 πήγα να σπουδάσω σε ιερατική σχολή. θα πήγαινε ο ξάδελφος μου στην Πάτμο, ο αδελφός μου στην Αθήνα και λέω εγώ γιατί να μείνω; Όποιον δρόμο και αν έπαιρνα είναι σίγουρο ότι ηθοποιός θα γινόμουν. Οι γονείς μου είχαν φόβους όταν τους είπα ότι θα γίνω ηθοποιός. Αν όμως δεν το έκανα θα τα έβαζα με εκείνους».

Κλείνοντας, ο Πάνος Σταθακόπουλος ανέφερε: «Δεν είμαστε όλοι για όλα. Η ζωή είναι ωραία και μικρή. Ήρθαμε για να ζήσουμε, όχι για να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν. Πρέπει να αδιαφορούμε για το τι λέει ο κόσμος. Δεν είμαστε όλοι για να κάνουμε το ίδιο. Ακόμα και να κάνεις παιδιά είσαι σίγουρος ότι θα είσαι κάλος γονιός; Ποιός είπε ότι προορισμός του ανθρώπου είναι η οικογένεια; Η εκκλησία δέχεται τον μοναχισμό. Ό,τι ευχαριστεί τον καθένα».