Οι ΗΠΑ θρηνούν τον τραγικό χαμό 19 παιδιών και 2 εκπαιδευτικών μετά το μακελειό στο σχολείο του Τέξας, ενώ οι ιστορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν.

Όταν η 11χρονη μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου στο Ουβάλντε του Τέξας είδε τη φίλη της να πέφτει νεκρή από τα πυρά του 18χρονου μακελάρη, μέσα στη σχολική αίθουσα, έκανε το μόνο που μπόρεσε να σκεφθεί για να επιβιώσει: πασαλείφτηκε με το αίμα του άλλου παιδιού για να πείσει τον δράστη ότι ήταν και αυτή νεκρή.

Όπως είπε η θεία του παιδιού Μπλάνκα Ριβέρα στο KPR, “η νύφη μου μού είπε ότι όταν η Μία είδε τη φίλη της μέσα στα αίματα, πήρε το αίμα και πασαλείφτηκε με αυτό”. Προτού προσποιηθεί τη νεκρή, το κορίτσι που δεν έχασε την ψυχραιμία του, πήρε το κινητό της νεκρής δασκάλας της, και κάλεσε την Άμεση Δράση. Η Μία ήταν ανάμεσα στους επιζώντες της φονικής επίθεσης, αν και η οικογένειά της λέει πως η τραγωδία τραυμάτισε την ψυχή της. Η θεία της 11χρονης μαθήτριας είπε πως το ίδιο βράδυ μετά την επίθεση το παιδί έπαθε κρίση πανικού.

Ο πατέρας της Μία, Μιγέλ Σερίγιο, είπε στην Washington Post ότι όταν έμαθε για τους πυροβολισμούς, έσπευσε στο Δημοτικό και μόλις έφθασε είδε έναν αστυνομικό να μεταφέρει εκτός του κτιρίου την αιματοβαμμένη κόρη του.

Το κοριτσάκι που ήταν μέσα στο αίμα και είχε μαλλιά κομμένα από τους πυροβολισμούς μεταφέρθηκε σε ένα σχολικό λεωφορείο, αλλά ο πατέρας της δεν μπόρεσε να πάει κοντά της. Μίλησαν μέσω του παράθυρου και η Μία του είπε όλα όσα βίωσε μέσα στην αίθουσα. Η 11χρονη είπε πως είδε τη δασκάλα της Εύα Μιρέλες να πέφτει νεκρή καθώς κρατούσε το κινητό της. Η Μία άρπαξε το κινητό και πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία. Τότε ο δράστης πυροβόλησε τη φίλη της Μία και εκείνη προσποιήθηκε τη νεκρή πέφτοντας πάνω της, ενώ εκείνη αιμορραγούσε ακατάσχετα. Όπως είπε η Μία, η φίλη της είχε τραυματιστεί και ανέπνεε όταν έπεσε πάνω της αλλά αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Μετά τη διάσωσή της η Μία μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου, αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες, πήρε εξιτήριο. Σύμφωνα με τον πατέρα και τη θεία της, το παιδί πέρασε το πρώτο βράδυ μέσα στον πανικό και έλεγε συνεχώς στον πατέρα της να πάρει όπλο γιατί ο μακελάρης “θα έρθει για εμάς”.