Σε πρόσκληση του Δήμου της Netanya και της Γραμματείας Αθλητισμού του Ισραήλ, ανταποκρίθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, συμμετέχοντας με ομάδα μπάσκετ σε Διεθνείς Αγώνες για παιδιά, στους οποίους συμμετείχαν  4.500 παιδιά-αθλητές από 112 Δήμους του Ισραήλ.

Οι αγώνες αποτελούν προσαρμογή των Διεθνών Παιδικών Αγώνων της I.CG. (International Children’s Games), σε εθνικό επίπεδο, εξ ου και η πρόσκληση και παρουσία του Νίκου Τζανάκου και του Σλοβένου αντιπροέδρου Igor Topole σε αυτούς.

Η αποστολή, η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, τον οποίο και ευχαριστούμε, στέφθηκε με επιτυχία αφού τα ελληνόπουλα κατέκτησαν την τέταρτη θέση.

Οι μικροί αθλητές εκτός από την εμπειρία που απέκτησαν συμμετέχοντας σε διεθνή διοργάνωση, κατάφεραν να αποσπάσουν κολακευτικά σχόλια για την αγωνιστική, αλλά κυρίως για την συνολική τους συμπεριφορά.

Αξίζει να επισημάνουμε την άψογη φιλοξενία των διοργανωτών. Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η επίσκεψη της αποστολής στην Ιερουσαλήμ και ειδικά στον Πανάγιο Τάφο, καθώς και η συνάντησή τους και συνομιλία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ ο οποίος κράτησε την αποστολή στο πατριαρχείο και είχε ιδιαίτερη συζήτηση με τα μέλη της.

Όπως αναφέρει και σε σχετική του ανάρτηση ο επικεφαλής της αποστολής Βασίλης Καψής «4 καταπληκτικά παιδιά Νίκος Κινινής, Σωτήρης Χαρίτος, Θοδωρής Καούκης και Διονύσιος Ψυχογιός με κόουτς τον Βαγγέλη Κιούφη εκπροσώπησαν τον Δήμο Ήλιδας, αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στους Αγώνες Παίδων που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Ισραήλ στη πόλη Νετάνια και κατέκτησαν την 4η θέση. Στους αγώνες συμμετείχαν πάνω από 100 Δήμοι του Ισραήλ σε διάφορα αθλήματα πράγμα που κάνει την επιτυχία των παιδιών ακόμα πιο σπουδαία.  Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Δημήτρη Νικολακόπουλο τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, τον  κ. Νικόλαο Τζανάκο μέλος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Αγώνων Παίδων αλλά κυρίως τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη για όλη τους την υποστήριξη».