Ελεύθερος από την Πέμπτη είναι ο νεαρός άνδρας που είχε καταδικαστεί για την σφαγή μιας γάτας, στο Νότιο Πάρκο, σε ένα περιστατικό που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και είχε αποτελέσει την αιτία για την πρώτη σύλληψη στα χρονικά για θανάτωση ζώου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Αιγίου αποφάσισε να δεχθεί την αίτηση αναστολής της ποινής που έκανε ο δράστης και έτσι ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος για το υπόλοιπο διάστημα που ήταν να εκτίσει στη φυλακή.

Το συμβάν για όσους δεν θυμούνται είχε λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2021, πριν από σχεδόν έναν χρόνο. Ο νεαρός είχε σφάξει μια γάτα και μάλιστα είχε πιαστεί από τον φιλόζωο που είχε κάνει την καταγγελία.

Τα όσα είχε πει στην απολογία του είχαν δείξει ότι το άτομο αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα αφού για να δικαιολογήσει την πράξη του έλεγε ότι το έκανε για να τη… φάει.

Ο ίδιος έκανε 11 μήνες στην φυλακή και η απόφαση του δικαστηρίου να τον αφήσει ελεύθερο έχει ξεσηκώσει αρκετές αντιδράσεις τόσο από τις φιλοζωικές οργανώσεις, όσο από την πανελλαδική ομοσπονδία φιλόζωων.

Όπως υποστηρίζουν οι φιλόζωοι ένα άτομο που δεν έδειξε καμία μεταμέλεια για την πράξη του, ούτε φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει το τι έκανε, κυκλοφορεί ελεύθερος πλέον έξω και είναι αρκετά πιθανό να το ξανακάνει.

Μάλιστα η δικηγόρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ελένη Αρβανίτη σε ανάρτηση τους εξέφρασε την απορία τους γιατί κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο αίτημα που έκανε ο δράστης, δεν κλήθηκαν να είναι παρούσες οι φιλοζωικές οργανώσεις.