Εννέα χρόνια μετά, το αποτρόπαιο έγκλημα, που είχε συγκλονίσει την Μανωλάδα Ηλείας και όλο το πανελλήνιο «ζωντάνεψε» την Πέμπτη στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών.

Στο εδώλιο κάθισε ο 54χρονος αλλοδαπός συζυγοκτόνος, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου με την ανώτερη ποινή, της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος της συζύγου χωρίς ελαφρυντικά.

Εμφανώς μεταμελημένος για την πράξη του, την οποία απέδωσε σε μειωμένο καταλογισμό και σε αυξημένη ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ σε σημείο που δεν είχε τον έλεγχο των πράξεών του, ζήτησε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επιεική μεταχείριση. Και κατόρθωσε να πείσει, τακτικούς και λαϊκούς δικαστές, οι οποίοι τον έκριναν ένοχο για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος της συζύγου του, αλλά του αναγνώρισαν δύο ελαφρυντικά, μετά και από πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας αλλά και της υπεράσπισης, όπως αναφέρει η εφημερίδα Γνώμη.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο έκανε δεκτά τα ελαφρυντικά, του πρότερου σύννομου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς κατά την περίοδο της κράτησής του και τού επέβαλε συνολική ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 14 ετών (όπως πρότεινε ο Εισαγγελέας).

Στο άκουσμα της απόφασης, ευρισκόμενος όρθιος ενώπιον της Έδρας, ευχαρίστησε θερμά τη δικαιοσύνη για την απόφασή της. Πλέον, ο κατηγορούμενος θα βγει από την φυλακή καθώς έχει ήδη εκτίσει το προβλεπόμενο από το νόμο όριο κράτησης μαζί με τα μεροκάματα που έχει ήδη κάνει.

Στο Δικαστήριο δεν παρέστησαν μάρτυρες, καθώς τα παιδιά του είναι στην Ρουμανία, ενώ αναγνώστηκαν οι πρωτόδικες καταθέσεις.