Δύο φωτιές δίπλα σε σπίτια μέσα σε λίγα 24ωρα και κανείς δεν ξέρει το πότε και... που θα τριτώσει το κακό! Γιατί όλα τα στοιχεία δείχνουν, ότι οι βραδυφλεγείς βόμβες μέσα στον αστικό ιστό της Πάτρας, είναι πολλές και όχι μόνο ιδιωτικές, αλλά και σε δημόσιους χώρους!

Την στιγμή που η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και βάσει νόμου θα έπρεπε όλα τα ακαθάριστα οικόπεδα να έχουν καθαριστεί, μια βόλτα σε οποιαδήποτε συνοικία της Πάτρας, θα αποκαλύψει πολλά σημεία που τα ξερά χορτάρια και η βλάστηση οργιάζουν.

Ο νόμος ορίζει ότι όποιος δεν έχει καθαρίσει το οικόπεδο του, θα πρέπει να το κάνει ο δήμος και στην συνέχεια να χρεώσει στον ιδιοκτήτη το κόστος, αλλά και να του επιβάλλει και πρόστιμο. Μετά τα τελευταία περιστατικά, στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου έχουν κατατεθεί πολλα αιτήματα από πολίτες που βλέπουν ότι στην περιοχή τους, υπάρχουν επικίνδυνες περιοχές. Αυτό το νούμερο έρχεται να προστεθεί στα αιτήματα που ήδη υπήρχανκαι ναμενδται να ξεπεράσουν τα 650 αιτήματα που είχαν καταγραφεί το 2021. Όμως ο δήμος Πατρέων, διαθέτει μόλις 12 άτομα προσωπικό στον τομέα πράσινου, για να κάνουν αυτή την δουλειά! Και μάλιστα αυτοί οι υπάλληλοι θα πρέπει να καθαρίσουν και όλες τις περιοχές της Πάτρας που έχουν μετατραπεί σε ζούγκλα - και είναι πολλές! Παραλιακή ζώνη, γραμμές ΟΣΕ, δασύλλιο, γηροκομείο, νοσοκομεία, περιαστικά δάση και άλλοι δημόσιοι χώροι, αποτελούν δυστυχώς περιοχές υψηλού κινδύνου για ξέσπασμα πυρκαγιάς.

Τις δύο τελευταίες φορές, γλιτώσαμε τα χειρότερα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Τι θα γίνει όμως αν... τριτώσει το κακό;