Μια ξεχωριστή παράσταση ανεβαίνει από την θεατρική ομάδα «16 εν τάξει» για την Παρασκευή και το Σάββατο 27 και 28 Μαΐου, στην Πάτρα, για έναν ιερό σκοπό που αξίζει όλοι να στηρίξουμε.

Ο ιερός αυτός σκοπός είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός απινιδωτή για το 16ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, στην Αγυιά. Ένα μηχάνημα που ως γνωστόν σώζει ζωές και δυστυχώς έχουν (αν έχουν) ελάχιστα σχολεία της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, "Κωστής Παλαμάς" στον οποίο ανήκει και η εν λόγω θεατρική ομάδα που ανεβάζει την παράσταση, αποφάσισε να δώσει έτσι μία λύση στο όλο θέμα, διασφαλίζοντας τη ζωή των παιδιών τους, μέσα από ένα καλλιτεχνικό και πολιτιστικό τρόπο ο οποίος εκτός από όλα τα άλλα θα προσφέρει και άφθονο γέλιο.

Γιατί κωμωδία ανεβάζει η θεατρική αυτή ομάδα και μάλιστα με την γνωστή Πατρινή ηθοποιό, Ελένη Σαρακίνη να υπογράφει την σκηνοθεσία του έργου. Η Ελένη Σαρακίνη είναι μία ηθοποιός που έχει προσφέρει άφθονο γέλιο στους φίλους του θεάτρου από το θεατρικό σανίδι στις πολλές παραστάσεις που έχει πάρει μέρος.

Μαθαίνοντας τον σκοπό της παράστασης δέχτηκε αμέσως να βοηθήσει και να αναλάβει την σκηνοθεσία της και έτσι οι «16 εν τάξει» μπήκαν σε μία θεατρική «τάξη», κάνοντας καθημερινά σχεδόν πρόβες για το καλύτερο θεατρικό (και κωμικό) αποτέλεσμα.

Το έργο που ανεβαίνει ονομάζεται «Στραβά και ανάποδα» και είναι μια παρωδία του γνωστού σε όλους μας έργο του Σαίξπηρ, με τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα.

«Έχουμε σκοπό να κάνουμε ότι μπορούμε για τη συγκέντρωση των χρημάτων για την αγορά ενός απιδινωτή που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητος για το σχολείο μας» τονίζει από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Δώρα Κουβελιώτη.

«Έχουμε ετοιμάσει έτσι αυτή την παράσταση με στόχο να κάνουμε τον κόσμο να διασκεδάσει, ενισχύοντας τον σκοπό μας. Ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί και τον καλούμε να μας δει από κοντά».


Η παράσταση δεν θα έχει εισιτήριο, η είσοδος θα είναι δωρεάν. Όμως όσοι θέλουν να βοηθήσουν και να ενισχύσουν τον σκοπό του συλλόγου θα υπάρχει ένας «κουμπαράς» όπου ο καθένας θα μπορεί να καταθέτει το ποσό που έχει να προσφέρει.

Η συγκέντρωση των χρημάτων θα συνεχιστεί και μετά από την παράσταση, μέσα από διάφορες δράσεις που είναι να κάνει ο πάντοτε δραστήριος σύλλογος. Την όλη προσπάθεια ενισχύουν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του σχολείου, στις 9 το βράδυ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εφόσον συγκεντρωθούν τα χρήματα και αγοραστεί το μηχάνημα, ο απινιδωτής θα βρίσκεται στους καλοκαιρινούς μήνες στα γραφεία του εκπολιτιστικού συλλόγου Αγυιάς και Τερψιθέας.

Εκτός της αγοράς ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, αλλά και το ΕΚΑΒ θα φροντίσει να γίνουν σεμινάρια για την χρήση του μηχανήματος, έτσι ώστε να αποκτήσουν άτομα του σχολικού συγκροτήματος το δίπλωμα πιστοποίησης και να γνωρίζουν πώς να βοηθήσουν σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη.