Από… θαύμα δεν είχαμε χειρότερες καταστάσεις στην πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Αρόης.

Από μία φωτοβολίδα που ρίχτηκε έπιασε φωτιά μια ακαθάριστη έκταση που βρισκόταν δίπλα σε πολυκατοικίες, με αποτέλεσμα να φουντώσουν άμεσα τα πεύκα και τα δέντρα που είναι στην περιοχή.

Η οικοπεδική  έκταση που έπιασε φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ακαθάριστη και οι φλόγες έφτασαν σε ύψος τον πέμπτο όροφο διπλανών πολυκατοικιών, με τους ένοικους να αναστατώνονται και να προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά με κάθε μέσο.

Η επέμβαση της πυροσβεστικής με πέντε πυροσβεστικά οχήματα ήταν άμεση και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μην κινδυνέψουν εντέλει σπίτια και διαμερίσματα, αν και οι φλόγες προκάλεσαν ορισμένες ζημιές, λιώνοντας αλουμίνια παραθύρων σε κατοικίες που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.

Στην ουσία οι φλόγες «χάιδεψαν» διαμερίσματα πολυκατοικιών και το ευτύχημα ήταν ότι δεν φυσούσε το βράδυ της Τετάρτης διαφορετικά τα πράγματα θα ήταν αρκετά δύσκολα και ίσως να μιλούσαμε τώρα για ολοκαύτωμα.

Είναι η δεύτερη πυρκαγιά που ξεσπάει στην Πάτρα εντός του αστικού ιστού, δίπλα σε πολυκατοικίες, σπίτια και ακίνητα, απειλώντας περιουσίες και ανθρώπινες ζωές. Κι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν το καλοκαίρι.