Μπορεί η Ρούλα Πισπιρίγκου να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα που την οδήγησε στο θάνατο το Tlive παρουσίασε αποκλειστικά τη γαστροστομία που είχε τοποθετηθεί στο στομάχι της 9χρονης προκειμένου να μπορεί να τραφεί αλλά και να λάβει τα φάρμακά της.

Για τη γαστροστομία, χρησιμοποιείται ένας μαλακός, πλαστικός σωλήνας που εισέρχεται στο στομάχι. Πρόκειται, επί της ουσίας, για έναν ειδικό σωλήνα σίτισης από το εξωτερικό κοιλιακό τοίχωμα στο εσωτερικό του στομάχου. Παραμένει μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο από την γαστροστομία να χορηγήθηκε η κεταμίνη που οδήγησε στον θάνατο της Τζωρτζίνα.

Με αυτόν τρόπο χορηγούνται αλεσμένες τροφές, ειδικά διατροφικά διαλύματα και φάρμακα από μια σύριγγα μέσω του σωλήνα προς το στομάχι. Από το σωληνάκι μπορεί κανείς να δίνει ό,τι θέλει και το πιο σημαντικό είναι πως με μια μεγάλη σύριγγα που απλά τοποθετείται στην μικρή υποδοχή μπορεί να δοθεί οτιδήποτε σε ελάχιστο χρόνο.

Μετά την πρώτη ανακοπή καρδιάς που υπέστη η Τζωρτζίνα στις 11 Απριλίου του 2021, τοποθετήθηκε γαστροστομία καθώς η 9χρονη δεν μπορούσε να τραφεί από το στόμα. Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατάθεσε μία νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Καυριακού», η Τζωρτζίνα κάποια φάρμακα τα έπαιρνε από τη γαστροστομία που είχε και κάποια άλλα ενδοφλέβια. Μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεσή της, τα φάρμακα δίνονταν από τη μητέρα από τη γαστροστομία, δηλαδή τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Κάποια φάρμακα τα έπαιρνε από τη γαστροστομία που είχε και κάποια άλλα ενδοφλέβια. Επίσης, μου είπε ότι τα φάρμακα από τη γαστροστομία θα δίνονται από τη μητέρα. Αυτό, το να δίνει δηλαδή ο γονιός κάποια φάρμακα στο παιδί που λαμβάνονται από το στόμα αλλά και τη γαστροστομία, είναι συνηθισμένο.

Αυτό γίνεται γιατί οι γονείς είναι εκπαιδευμένοι στο να δίνουν φάρμακα με αυτόν τον τρόπο, γιατί πολλά παιδιά συνεχίζουν τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής και όταν πηγαίνουν στο σπίτι τους. Απαγορεύεται, όμως, οι γονείς να χορηγήσουν ενδοφλέβια το φάρμακο στο παιδί. Αυτό το κάνουμε μόνο εμείς.

Πρώτη φορά, λοιπόν, την Τζωρτζίνα την είδα εκείνο το βράδυ, στις 26 Ιανουαρίου, όταν πήγα να της πάρω αρτηριακή πίεση και σφύξεις. Στο θάλαμο μαζί της ήταν ο πατέρας και η μητέρα της. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι με ρώτησε ο πατέρας που θα μπορούσε να πάει να καπνίσει. Στο θάλαμο της δεν ξαναπήγα, όσες φορές όμως πέρασα από έξω για να πάω σε άλλους ασθενείς, κοιτούσα από το τζάμι της πόρτας να δω αν είναι όλα καλά».