2η ποδηλατική διαδρομή από το Αίγιο με προορισμό το Διακοπτό, στο πλαίσιο δράσεων για τη ανάδειξη του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων. Με την καθοδήγηση του Αιγιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστου Τσερεντζούλια, τη συνδρομή του τμήματος Τροχαίας Αιγίου, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού.
Για τη συμμετοχή στην ποδηλατική βόλτα απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (τηλεφωνικά στο 2691022250 καθημερινές 10:00-13:00 και ηλεκτρονικά στο [email protected] , δηλώνοντας όνομα-επίθετο και τηλέφωνο). Επίσης, θα γίνονται εγγραφές δια ζώσης στην αφετηρία από τις 8π.μ. έως την έναρξη της ποδηλατικής βόλτας.
Συμμετοχές γίνονται δεκτές από την ηλικία 13 ετών και άνω, ενώ παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν τα ποδήλατά τους σε καλή κατάσταση, να φέρουν αντιηλιακό, καπέλο ή κράνος και νερό.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 200 άτομα.
Η έναρξη θα γίνει ακριβώς στις 9 π.μ.
Πληροφορίες Θεσμού
Τα τελευταία χρόνια ο Μάιος είναι ένα ξεχωριστός μήνας για το αγαπημένο τρένο της Ελλάδας, τον Οδοντωτό Διακοπτού – Καλαβρύτων, το ταξίδι του οποίου περιλαμβάνεται σε μια απ’ τις δέκα καλύτερες διαδρομές στον κόσμο, σύμφωνα με το Βρετανικό Guardian. Έχοντας συμπληρώσει αισίως 126 χρόνια λειτουργίας, ο οδοντωτός, συνεχίζει αδιαλείπτως το ταξίδι του από το Διακοπτό μέχρι τα Καλάβρυτα, διανύοντας 22 χιλιόμετρα διαδρομής και 750 μέτρα υψομετρικής διαφοράς, διασχίζοντας το φαράγγι του Βουραϊκού και προσφέροντας έτσι μια μοναδική εμπειρία στους επιβάτες του.
Από το 2016 η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, διοργανώνει το θεσμό «Εν Συρμώ – Γιορτές του Οδοντωτού» που πέρυσι αλλά και φέτος «ντύνεται» σαν ο «Ο Οδοντωτός το τρένο της τέχνης» μέσω από την ενταγμένη πράξη της ΔΗΚΕΠΑ στο τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ «Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε.»
Μέσα από στοχευμένες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Μαΐου 21-22 και 28-29, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημιουργικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις, εμπνευσμένες από το ιστορικό τρένο και την ανεπανάληπτη διαδρομή του.
Αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων
https://tinyurl.com/2ayn373d